Ταϊβάν: Σκηνικό καταστροφής από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν από τις πέντε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ταϊβάν: Σκηνικό καταστροφής από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι μάχονταν με τις τεράστιες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, έχασαν επίσης τη ζωή τους. Αν και τα ακριβή αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει γνωστά, αποδίδονται σε ρήξη των αγωγών.

Εικόνες καταστροφής ήρθαν στο φως με δρόμους χωρισμένους στα δύο, αναποδογυρισμένα οχήματα, φλόγες και θύματα στα συντρίμμια. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζιανγκ Γι-Χουά, δήλωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Οι τουλάχιστον πέντε εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε μεγάλη ακτίνα, γεγονός που κατέστησε δύσκολη την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση. Οι εκρήξεις δημιούργησαν μια τρύπα που έμοιαζε με τεράστια σπηλιά, είπε ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν.
Πηγή enet.gr

Comments are closed.