Η ιστορία των αλλαγών στις ειδήσεις του MEGA

Η ιστορία των αλλαγών στις ειδήσεις του MEGA

Εσωτερική υπόθεση η διαδοχή της Τρέμη

Ο Νίκος Στραβελάκης και η Μαρία Σαράφογλου φέρονται τελικά ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA. Οι δυο δημοσιογράφοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη θέση και επιπλέον το πιο σημαντικό – για τους μετόχους που θα πάρουν την απόφαση, ότι ανήκουν ήδη στο δυναμικό του καναλιού!

Ανεξάρτητα από τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας όπως του ζητήθηκε, σημαντικό κριτήριο φαίνεται να είναι η τρέχουσα επαγγελματική καταγωγή του υποψήφιου! Με άλλα λόγια το πρόσωπο που θα διαδεχθεί την Όλγα Τρέμη θα πρέπει να είναι από το εσωτερικό του σταθμού και όχι από την αγορά, με την έννοια της μετεγγραφής από κάποιο άλλο κανάλι.

Για αυτό και μια σύντομη αναδρομή στην 20χρονη ιστορία του MEGA αποδεικνύει ότι οι μέτοχοι όσες φορές προέκυψε κενό το κάλυψαν εσωτερικά… Από την εποχή ακόμη που το δελτίο ειδήσεων του σταθμού παρουσίαζε η Λιάνα Κανέλη και διευθυντής ειδήσεων ήταν ο εκρηκτικός Γιώργος Λεβεντογιάννης! Έτσι όταν η πρώτη συγκρούστηκε με τον επικεφαλής της ενημέρωσης και αποχώρησε από το κανάλι τη θέση της πήρε ο Νίκος Χατζηνικολάου που ήταν κατά κάποιον τρόπο ο δεύτερος τη τάξει παρουσιαστής! Στη συνέχεια όταν οι εκδότες αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Νίκο Χατζηνικολάου τον διαδέχθηκε στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ο Αιμίλιος Λιάτσος που εκφωνούσε το νυκτερινό δελτίο! Επίσης όταν ο τελευταίος μετακινήθηκε στο STAR τη θέση του κατέλαβε η Μάρα Ζαχαρέα. Ακόμη όμως και τότε οι μέτοχοι του σταθμού απέφυγαν να πάρουν κάποιον έμπειρο παρουσιαστή από την αγορά και κάλυψαν το κενό με εσωτερική μετακίνηση και μάλιστα με μία δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ με ελάχιστη εμπειρία στα δελτία. Τέλος, όταν αποχώρησε η Μάρα Ζαχαρέα το 2005 την διαδέχθηκε η Όλγα Τρέμη που ήδη παρουσίαζε εκπομπή τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου!

Comments are closed.