Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη διαφήμιση και τα ΜΜΕ

Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη διαφήμιση και τα ΜΜΕΗ συζήτηση έγινε απουσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Νωρίτερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «όταν θέλεις να κάνεις μια συζήτηση δεν φεύγεις. Αν καθόταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταγγείλει τα «αμαρτωλά» ΜΜΕ, όταν όλα τα στελέχη του βρίσκονται πρώτο τραπέζι πίστα σε αυτά. Δεν ζουν χωρίς αυτούς. Τι δεν ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στη ΔΤ;» αναρωτήθηκε.

Βασικό σημείο αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η αναφορά στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι «τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων».

Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, υπογράμμισε ότι έκθεση του ΓΛΚ τυπικά υπάρχει, άρα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει κώλυμα, ενώ σημείωσε πως η τροπολογία κατατέθηκε σε αυτό το νομοσχέδιο προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της διαφήμισης πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Σημειώνεται πως στο σύνολό του ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.