Οι «Αμαζόνες Δράμας» στο Women’s Champions League 2014-15

Οι «Αμαζόνες Δράμας» στο Women’s Champions League 2014-15

Η πρωταθλήτρια ομάδα ποδοσφαίρου ξεκινά δυνατά και με αισιοδοξία την ευρωπαϊκή της πορεία                                

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ‘ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ’ (έτος ίδρυσης 2005) κατέκτησε επάξια και για πρώτη φορά στην ιστορία της το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2013-14, αήττητη και με 8 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ομάδα (‘Ελπίδες Καρδίτσας’).

Η 10η σεζόν στην ιστορία της ομάδας ξεκινά λοιπόν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: έχοντας κερδίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη, συμμετέχει στην προκριματική φάση της 13ης διοργάνωσης του UEFA WOMEN’S CHAMPIONS LEAGUE (9-14 Αυγούστου 2014) σε ένα βατό όμιλο, που της δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση των αγώνων.

Οι «Αμαζόνες Δράμας» στο Women’s Champions League 2014-15

Μετά από ένα σύντομο αλλά εντατικό διάστημα προετοιμασίας και μια σειρά φιλικών αγώνων, η δραμινή ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου για την Κροατία, όπου θα αντιμετωπίσει τις άλλες 3 ομάδες του 5ου ομίλου: την Παρασκευή 9.8, ξεκινά την εμφάνισή της με αντίπαλη την σερβική Spartak Subotica, την Δευτέρα 11.8 αγωνίζεται με την κροατική Osijek, ενώ οι αγώνες της προκριματικής φάσης για την ομάδα ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14.8, με το παιχνίδι με την μολδαβική CS Goliador.

Στην επόμενη φάση, προκρίνονται οι πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, καθώς και οι δύο καλύτερες δεύτερες. Ο μεγάλος τελικός του UEFA Women’s Champions League θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (γήπεδο Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark), στις 14 Μαῒου 2015.

Η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας αποτελεί μια νέα αφορμή να γνωρίσει το ευρύ φίλαθλο κοινό το γυναικείο ποδόσφαιρο, ένα σταθερά ανερχόμενο άθλημα και στην Ελλάδα, με καθαρές βάσεις, ‘ψυχή’ και δυναμική. Σημειώνουμε ότι με οδηγό το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης και διάδοσης της UEFA / “Women’s Football Development”, η ΕΠΟ έχει θέσει το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα από τα βασικά στοιχήματά της για το μέλλον.

Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ομάδας είναι αντίστοιχα ο Αθανάσιος Λαζαρίδης και ο Νικόλαος Λαζαρίδης. Προπονητής – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – ο Κώστας Τερζής, και βοηθός προπονητή η Έφη Μιχαηλίδου.

Comments are closed.