Η Μέρκελ σε… ρόλο πυροσβέστη

Μια διαφορετική Άνγκελα Μέρκελ σε έναν μη πολιτικό ρόλο, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όσοι ήταν παρόντες στην επίσκεψή της στην γερμανική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Καταστροφών στη Βόννη.

Η Μέρκελ σε... ρόλο πυροσβέστη

Η γερμανίδα καγκελάριος, παρακολούθησε επίδειξη της Ομάδας εθελοντών Πυροσβεστών, δοκίμασε τις οδηγικές της ικανότητες, παρόλο που έδειχνε να δυσκολεύεται στην προσπάθειά της να ανέβει σε ένα όχημα της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού ενώ στη συνέχεια μαγείρεψε και δοκίμασε σούπα σε μια κινητή κουζίνα της οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας «Malteser» στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Καταστροφών στη Βόννη.

Η Άγκελα Μέρκελ έδειχνε ευδιάθετη και χαμογελαστή και συνομίλησε για αρκετή ώρα τόσο με τα μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας όσο και με τους εθελοντές πυροσβέστες.

Στο Κίεβο το Σάββατο
Οι πραγματικά δύσκολες επισκέψεις της Μέρκελ έρχονται πάντως το Σάββατο.

Οπως επιβεβαιώθηκε σήμερα και από γερμανικής πλευράς, η καγκελάριος θα έχει συνομιλίες το Σάββατο στην Ουκρανία με εθνικούς και τοπικούς ηγέτες με στόχο να προωθήσει τις προσπάθειες υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου στον αγώνα της εναντίον των φιλορώσων ανταρτών.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία θα λάβει χώρα την παραμονή των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, καθώς και με τους δημάρχους μερικών ουκρανικών πόλεων, ανακοινώθηκε από το γραφείο της καγκελαρίου.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η σχέση με τη Ρωσία θα είναι στο κέντρο όλων των συνομιλιών», αναφέρει το γραφείο της σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα καλύψουν επίσης «συγκεκριμένες επιλογές για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην τρέχουσα κρίση».
Το ταξίδι της καγκελαρίου στο Κίεβο πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Ποροσένκο.

Η επίσκεψη αυτή είχε ανακοινωθεί χθες, Δευτέρα, από τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Πάβλο Κλίμκιν, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη γερμανική πηγή.
Ο τελευταίος γύρος υψηλού επιπέδου διπλωματικών συνομιλιών, την Κυριακή στο Βερολίνο, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας, και της Γαλλίας έληξε χωρίς να υπάρξει προφανής πρόοδος προς μια εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αυτονομιστές.

Οι υπουργοί διαβουλεύονται τώρα με τις κυβερνήσεις τους για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τηλεφωνικά.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.