Σπίτι – καταφύγιο των ληστών του Διστόμου στη Νέα Μάκρη

Σπίτι το οποίο φέρεται ότι ήταν κρησφύγετο που χρησιμοποιούσαν οι ληστές του Διστόμου εντόπισε σήμερα το μεσημέρι η αστυνομία στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Σπίτι - καταφύγιο των ληστών του Διστόμου στη Νέα Μάκρη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει εντοπιστεί DNA το οποίο ταυτοποιείται με αυτό που βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι ληστές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι είχε ενοικιάσει, πριν από ένα χρόνο, ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τον ιδιοκτήτη όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες.

Το σπίτι φέρεται ότι άδειασε μετά τη ληστεία του Διστόμου και σύμφωνα με περίοικους, ο πρώην ενοικιαστής δεν ήταν και ιδιαίτερα κοινωνικός, ενώ είχε συνεχώς τα παράθυρα κλειστά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το σπίτι αποτέλεσε το ορμητήριο και καταφύγιο των καταζητούμενων κακοποιών, για τις ληστειών τραπεζών σε Μαραθώνα και Σαρωνίδα.

Ο 33χρονος Σπύρος Δραβίλας, γνωστό ως «καρφάκιας», είναι ένας εκ των «συνεταίρων» του Νίκου Μαζιώτη στις ληστείες και δεν αποκλείεται το σπίτι στη Νέα Μάκρη να το χρησιμοποιούσε και ο φιλακισμένος τρομοκράτης.

Μετά την ανεύρεση DNA, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν το σπίτι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης οπλισμού και οχημάτων.

Στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας του Διστόμου συμμετείχαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Δραβίλας.

Μάλιστα, μετά την εξαφάνισή τους στην περιοχή της Κορινθίας, υπήρχαν οι πληροφορίες ότι εκινούντο στις περιοχές της Αρτέμιδας και Καλυβίων.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.