Η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη διαλόγου

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή την επίσκεψη του στην πόλη

Δεκτή έγινε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη ένα Ευρωπαϊκό Οικονομικό Φόρουμ.

Στη συνέχεια, μετά από πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τους πρυτάνεις των δυο Πανεπιστημίων, τον Περικλή Μήτκα από το ΑΠΘ και τον Αχιλλέα Ζαπράνη από το ΠΑΜΑΚ.

Στη συζήτηση πήραν μέρος και τα στελέχη του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, Τρύφων Τριανταφυλλίδης και Νίκος Μηλαπίδης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Εμείς με πολλή αγάπη για την πόλη, κάναμε μια πρόταση στον δήμαρχο, στη διοίκηση της ΔΕΘ και βέβαια στους δύο πρυτάνεις των μεγάλων πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Προτείναμε να γίνεται στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη ένα ευρωπαϊκό οικονομικό φόρουμ εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο να συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και βέβαια επιστήμονες και επαΐοντες, πάνω σε μια θεματολογία που θα έχουν ορίσει τα πανεπιστήμια της πόλης. Έτσι πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει ένα ακόμη βήμα. Και να γίνει μια πόλη διαλόγου. Να απομακρυνθούμε από άλλες συμπεριφορές και να πάμε σ’ έναν μεγάλο διάλογο. Το έχουμε κάνει αυτό σε άλλα φόρουμ. Δηλαδή, συναντιέται η ελληνική πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, σε διοργανώσεις διεθνών εντύπων – για παράδειγμα στον Economist- και δεν καταλαβαίνουμε γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε κι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε να το κάνουμε και είναι μια αφορμή η έκθεση, είναι μια αφορμή η παρουσία του Μπουτάρη, είναι μια αφορμή τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της Μακεδονίας και είναι σύμφωνη απ’ ό,τι έχω καταλάβει και η διοίκηση της διεθνούς έκθεσης».

Comments are closed.