Προσωρινός πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ ο Πέτρος Μάης

ΝΕΡΙΤ

Η παραίτηση των κκ. Μακρυδημήτρη – Μορώνη άνοιξε από χθες ένα καινούργιο θέμα στα περί… ανεξαρτησίας λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Είναι φυσιολογικό όλοι να τα “βάζουν με όλους” στο ραδιομέγαρο αφού η μεταβατική φάση λειτουργίας της παλαιάς ΕΡΤ σε ΝΕΡΙΤ έχει …χαθεί στη μετάφραση και επικρατεί ο πόλεμος του πιο “ισχυρού” στις αποφάσεις για την υποτυπώδη λειτουργία της νέας εταιρείας. Δεν είναι παράλογο στα χρονικά λειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να επικρατήσει η άποψη της “κυβερνητικής παρέμβασης” ακόμα και στην ομιλία πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως….

Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ τι θα κέρδιζε κανείς πολιτικά από την κυβέρνηση εάν διέπραττε μια τέτοια είδους παρέμβαση ;

Τα νούμερα τηλεθέασης είναι ακόμα στο… πάτωμα το κρατικό κανάλι δεν είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων ίσως ούτε η και η τελευταία!

Οι “εσωτερικές κόντρες” το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις συνεχόμενες απεργίες πάνω σε μεγάλα γεγονότα, τα τυχαία μαύρα, το μποϊκοτάζ στις μεταδόσεις θα ήταν τουλάχιστον παράλογο τέτοιες λογικές να συνεχίζονται. Η αλήθεια είναι όμως ότι συνεχίζονται και στη ΝΕΡΙΤ που ελέω συγκυβέρνησης υπάρχουν “ανοχές” στον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης.

Ανακοινώσεις του τύπου ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις της διοίκησης και τα στελέχη πρέπει να τις εφαρμόζουν υπό μορφή “εταιρικής ανακοίνωσης” δείχνουν περίτρανα την “ανοχή” του παραιτηθέντος προέδρου Μακρυδημήτρη.

Είναι φυσιολογικό στην παρούσα φάση (για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά της ΝΕΡΙΤ) να δεχθούμε ως “ειλικρινή” τη δήλωση αξιωματούχου του Μαξίμου που υποστηρίζει:

«Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν από τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ’ αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».

Αυτή είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις καταγγελίες περί παρεμβάσεων για το θέμα της μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου, με πηγές να κάνουν λόγο για υποκρισία και για καμία ανάμιξη.

Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα στελέχη που παραιτήθηκαν είχαν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ τους εσωτερικά τη μια με τη μετάδοση της γιορτής για τον Βαρδινογιάννη την άλλη για τις ειδήσεις κλπ. είναι από όλους μας γνωστό.!

Σήμερα είναι τουλάχιστον φρόνιμο Μακρυδημήτρης-Μορώνης μετά το σάλο που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ να βγουν και να πάρουν θέση δημόσια για το αν δέχθηκαν παρεμβάσεις ή όχι και αν ναι από πού τις δέχθηκαν για να κλείσει το θέμα περί…. “κυβερνητικών παρεμβάσεων….στη ΝΕΡΙΤ της χαμηλής τηλεθέασης!

Προσωρινός πρόεδρος αποφασίστηκε να είναι ο Πέτρος Μάης πριν από λίγο από το Εποπτικό συμβούλιο για να τρέξει τα θέματα μέχρι την επιλογή του κατάλληλου από τη διαδικασία των υποψηφίων που λήγει σήμερα.

Νίκος Κούτρικας

Δημοσιογράφος

μέλος της ΕΣΗΕΑ

Comments are closed.