Αναστέλλεται επίσημα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Αναστέλλεται επισήμως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε 10 τουριστικές κυρίως περιοχές όλης της χώρας. Tο υπουργείο Ανάπτυξης δημοσιοποίησε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναφέρεται στην αναστολή της πρόσφατης υπουργικής απόφασης.

Αναστέλλεται επίσημα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Όπως αναφέρει το έγγραφο:

«Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπαριθμ. 307/2014 Απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, αναστέλλεται η εκτέλεση της υπαριθμ. Κ1-1119/7-7-2014 αποφάσεως του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της κατ΄ αυτής ασκηθείσας αίτησης ακυρώσεως».

Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει επαγγελματικές ομοσπονδίες εμπόρων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου για 10 περιοχές.

Αυτές είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου, Μυκόνου, Θήρας, Ερμούπολης, Κω και Ρόδου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Η αναστολή υλοποίησης της επίμαχης απόφασης ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής, που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.