Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία! Είναι καπηλεία και τυμβωρυχία!

Παύλος Φύσσας

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου, που έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος, για τις εκδηλώσεις μνήμης, έναν χρόνο μετά. Αλλά δεν μπορώ και να μην σχολιάσω, τα όσα είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών, αλλά και του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ που θέλει να λέγεται δημόσια τηλεόραση.

Μεγάλα ιδιωτικά κανάλια και δημόσια τηλεόραση έδειξαν όλη την «ευαισθησία» τους, χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που δεν αντέχουν σε κριτική. Όπως: «δάκρυσε όλη η Ελλάδα» «πόνεσε όλη Ελλάδα» «εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου σε όλη την Ελλάδα» «αποκαλυπτήρια μνημείου του ήρωα Παύλου Φύσσα στον τόπο της δολοφονίας» και πολλά άλλα τα οποία αδυνατώ να κατανοήσω!

Όπως αν ήταν 2-3 η 5 χιλιάδες άτομα στην διαδήλωση-εκδήλωση μνήμης η 2 χιλιάδες αντιεξουσιαστές όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ που ενεπλάκησαν με την αστυνομία. Όλα τα κανάλια αφιέρωσαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο ειδησεογραφικά η με σχολιασμό, στα γεγονότα από 4 έως δέκα λεπτά στα δελτία, και μάλιστα έγκριτοι και «κορυφαίοι» δημοσιογράφοι έπεσαν στην παγίδα να τα σχολιάσουν!

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να πω, έχοντας μια διεθνή εμπειρία σε τέτοια θέματα και ο τρόπος που παρουσιάζουν τέτοιου είδους γεγονότα, τα διεθνή δίκτυα ότι αυτό που συνέβη χθες με τα ελληνικά κανάλια, δεν ήταν δημοσιογραφία, αλλά καπηλεία και τυμβωρυχία στη μνήμη όλων των νεκρών που έπεσαν θύματα δολοφονίας η αυτοθυσίας πάνω στο καθήκον.

Και το λέω αυτό, γιατί δεν είδα ανάλογες ευαισθησίες η «να δακρύζει όλη η Ελλάδα: κατά τη δημοσιογραφική ορολογία» με εκδηλώσεις και μνημεία για άλλα θύματα, ανεξάρτήτως πολιτικής ιδεολογίας η χρώματος.

Δεν μπορώ λοιπόν να μην θυμηθώ τα θύματα της marfin… Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.

Την ομάδα Δίας, και άλλων αστυνομικών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Όπως, Σκυλογιαννης Γεώργιος 22 ετών και Ευαγγελινέλης Ιωάννης 23 ετών .

Τα δεκάδες θύματα της 17 Νοέμβρη, και του αθώου Αξαρλιάν.

Του Κωσταντίνου Ηλιάκη και Νικόλαου Σιαλμά από την πολεμική αεροπορία, και δεκάδες άλλα θύματα. Τους ήρωες των Ιμίων.

Για όλους αυτούς, δεν είδα ανάλογες διαδηλώσεις-εκδηλώσεις μνήμης και μνημεία. Η αν έγινε κάτι ήταν ελάχιστα μπροστά στην προσφορά τους.

Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τις μεγαλοστομίες. Στη ροή του λόγου και τη σκέψη, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε το μυαλό και όχι τα πόδια με άρωμα πολιτικής σκοπιμότητας και μίσους!!!

Comments are closed.