Το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας στην Αθήνα

Το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας στην Αθήνα

Στο θέατρο ΑΡΓΩ από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου

Το Γκατζολάκι του Έβρου ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα με τις βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας και θα τις παρουσιάσει στο Θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, Στάση Μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684, www.argotheater.gr) από τη Δευτέρα 22 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 (ώρα έναρξης: 9:00μμ).

Η δράση αυτή, δηλ. της μεταφοράς και παρουσίασης των βραβευμένων παραστάσεων από την ακριτική Ελλάδα στην Αθήνα καθιερώθηκε το 2012 από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΡΓΩ και την Αιμιλία Υψηλάντη, ενώ συνεχίζεται και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Σημειώνεται ότι οι τρεις βραβευμένες παραστάσεις που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Θέατρο ΑΡΓΩ, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 34 συμμετοχές.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα σε διακεκριμένες Ερασιτεχνικές Ομάδες Θεάτρου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται το καλό Ερασιτεχνικό Θέατρο ως μέσο ουσιαστικής πολιτιστικής παρέμβασης στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες.

Θα παρουσιαστούν τα βραβευμένα έργα: «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το «Θεατροδρόμιο Κοζάνης» παρουσιάζεται στις 22 και 23 Σεπτ., «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» του Κώστα Ταχτσή από τη «Θεατρική Ομάδα CARPEDIEM Δήμου Ζωγράφου» παρουσιάζεται στις 24 και 25 Σεπτ., ενώ το πρωτότυπο έργο “ΓΡΙΟΘΕΣΙΑ” των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού από τον Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ» παρουσιάζεται στις 27 & 28 Σεπτ. 2014.

Έναρξη παραστάσεων: κάθε βράδυ στις 9:00.

Comments are closed.