Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων

Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων

2-5 Οκτωβρίου | «Τεχνόπολις», Δήμου Αθηναίων

Το VICE.COM εγκαινιάζει τη στρατηγική συνεργασία του με το ATHENS VIDEO ART FESTIVAL στη δέκατη επέτειο του θεσμού, και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ΝΟΝΟΤΑΚ Studio!

Οι ΝΟΝΟΤΑΚ Studio είναι μια συνεργασία αρχιτεκτονική, μουσική και εικονογραφική μεταξύ του Takami Nakamoto και της Νοemi Schipfeι, οι οποίοι δουλεύουν πάνω σε εγκαταστάσεις με φως και ήχο, δημιουργώντας ένα αιθέριο, συναρπαστικό¬ και ονειρικό περιβάλλον. Οι ίδιοι θεωρούν τη συνεργασία τους «μια εξερεύνηση της σχέσης που υπάρχει μεταξύ του χώρου» και γι αυτό το λόγο δεν κάνουν μόνο installations, αλλά οπτικοακουστικές performances.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, με την ανοιχτή σε όλους οπτικοακουστική open air performance στο Μοναστηράκι, που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία! Η εικονογράφος Noemi Schipper και ο αρχιτέκτονας – μουσικός Takami Nakamoto, ήρθαν κατευθείαν από τη Γαλλία στην Αθήνα, με πρόσκληση του VICE.COM, με στόχο να διαμορφώσουν το φυσικό χώρο της πλατείας του Μοναστηριακίου σε ένα ηχητικό, εικονικό περιβάλλον και να «ταξιδέψουν» το κοινό. Μέσα από τη δράση τους με τίτλο «Late Speculation», μάγεψαν τους εκατοντάδες θεατές συνδυάζοντας τα ηχητικά κύματα με το φως!

Η συνέχεια έρχεται στο πλαίσιο του ATHENS VIDEO ART FESTIVAL, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Στην αίθουσα Δ12 οι ΝΟΝΟΤΑΚ Studio θα παρουσιάσουν το μόνιμο installation “DaydreamVol. 3” και στις 2/10 (10 μ.μ.) την οπτικοακουστική περφόρμανς “Late speculation” παίζοντας ηλεκτρονική μουσική σε μια εγκατάσταση τυλιγμένη με αραχνοΰ¬φαντα υφάσματα, λέιζερ και γραφικά. Στον εξωτερικό χώρο της «Τεχνόπολις», το VICE.COM σας περιμένει με ένα εντυπωσιακό tailor-made installation, όπου θα επικοινωνεί μέσω 5 τηλεοράσεων, τις βασικές θεματικές του ενότητες: news, culture, fashion, music, tech.

Το πρόγραμμα της φετινής επικείμενης τετραήμερης γιορτής τέχνης, τεχνολογίας και δημιουργικότητας συνθέτουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κοινή αναφορά τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα Μέσα και τους πολλαπλούς τρόπους που μπορούν αντίστοιχα να αξιοποιηθούν από κάθε ηλικία.

Comments are closed.