Διεθνής κατακραυγή για την εκτέλεση του 47χρονου Βρετανού από τζιχαντιστές (βίντεο)

Την οργή της εκφράζει η διεθνής κοινότητα για την on camera εκτέλεση του βρετανού ομήρου Άλαν Χένινγκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτέλεση του 47χρονου Βρετανού, ο οποίος είχε πάει στη Συρία ως οδηγός για να βοηθήσει στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Είναι ο τέταρτος όμηρος που εκτελείται από τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους: είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, καθώς και του Ντέιβιντ Χέινς, σκωτσέζου εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι η Βρετανία θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να «κυνηγήσει αυτούς τους δολοφόνους» και να τους φέρει «ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο Κάμερον είπε ότι η εκτέλεση του 47χρονου Χένινγκ, πατέρα δύο παιδιών, δείχνει «πόσο βάρβαρο και αποκρουστικό» είναι το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τη σύζυγο του Άλαν, Μπάρμπαρα, τα παιδιά τους και με όλους εκείνους που τον αγαπούσαν» είπε.

«Ο Άλαν είχε πάει στη Συρία να βοηθήσει να σταλεί βοήθεια σε ανθρώπους όλων των θρησκειών σε μία στιγμή που το είχαν ανάγκη» δήλωσε. «Το γεγονός ότι πιάστηκε όμηρος όταν προσπαθούσε να βοηθήσει τους άλλους και (ότι τώρα) δολοφονήθηκε δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια στην εξαχρείωση των τρομοκρατών της ISIL. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κυνηγήσουμε και να τους φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.
Η Βρετανία συμμετέχει στο συνασπισμό των χωρών που πραγματοποιεί επιδρομές στο Ιράκ μετά το πράσινο φως που άναψε το βρετανικό Κοινοβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Διαδήλωση εναντίον αυτής της επέμβασης έχει προγραμματισθεί για σήμερα, Σάββατο, στο Λονδίνο από την οργάνωση Σταματήστε Τον Πόλεμο (Stop The War).

Τη δολοφονία του Χένινγκ καταδίκασε και ο πρόδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι μπορούν για να παραδώσουν τους δολοφόνους του στη Δικαιοσύνη.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τη στυγερή δολοφονία του βρετανού πολίτη Άλαν Χένιγκ από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Με τους φίλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους μας θα συνεργαστούμε για να παραδώσουμε τους δράστες της δολοφονίας του Άλαν Χένιγκ- καθώς και τους δολοφόνους του Τζέιμς Φόλεϊ, του Στίβεν Σότλοφ και του Ντέιβιντ Χάινς- στη Δικαιοσύνη» είπε ο Ομπάμα, αναφερόμενος και στους άλλους ομήρους που εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αμερικανός πρόεδρος καταδικάζοντας την «βάρβαρη δολοφονία» του βρετανού ομήρου από την «τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους» σημείωσε ότι σε «συνεργασία με την ευρεία συμμαχία των εταίρων μας θα συνεχίσουμε την αποφασιστική δράση μας για να αποδυναμώσουμε και τελικά να καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».
«Αυτό το έγκλημα, όπως και τα προηγούμενα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα», προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε μια δήλωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λαό και τις ιρακινές αρχές στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας» ανέφερε η δήλωση του γάλλου προέδρου που εκφράζει τη συμπάθεια του προς την οικογένεια του βρετανού ομήρου που εκτελέστηκε δια αποκεφαλισμού και στο βρετανικό λαό που αντιμετωπίζει αυτή τη βαρβαρότητα.
Πηγή tovima.gr

Comments are closed.