«Από τις Μούσες στη μουσική»

«Από τις Μούσες στη μουσική»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ

Περισσότεροι από εκατό μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στην επίσημη πρώτη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος με τον γενικό τίτλο «Από τις Μούσες στη μουσική», που οργανώνεται από το Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη συμφωνική μουσική και η βιωματική επαφή τους με την εξέλιξη της μουσικής δημιουργίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς θα επισκέπτονται τα στούντιο της Ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ στις γενικές πρόβες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να ξεναγηθούν από το προσωπικό των Συνόλων στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Στη διάρκεια του σημερινού δίωρου προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη της μουσικής από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Νίκο Ξανθούλη. Τα μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ έδειξαν στους μικρούς επισκέπτες τα σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησαν μια ωριαία συναυλία της Ορχήστρας με έργα Μπαχ, Μπετόβεν και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ξανθούλη και του υπεύθυνου του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ Χρήστου Παπαγεωργίου.

Comments are closed.