Θα αναστείλει τη λειτουργία της η (ΕΡΤ) – ΥΠΟΙΚ – ΝΕΡΙΤ; Ανάστατοι οι «ενοικιαζόμενοι – σκλάβοι»

ΝΕΡΙΤ

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τις παρανοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις στη συνέχεια, φαίνεται ότι οδηγούν προσωρινά τουλάχιστον στην αναστολή λειτουργίας του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, εάν δεν υπάρξει άμεσα, πολιτική παρέμβαση, και δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των «σκλάβων-ομήρων» πέρα των 15 μηνών!!! Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών, στην οποία ανήκει η πρώην (ΕΡΤ) και διαχειρίζεται η κ. Αφροδίτη Γουγά, μετά το νεκροθάφτη Γκίκα Μάναλη, δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη!

Με διαλυμένο το εποπτικό συμβούλιο, ανύπαρκτο διοικητικό συμβούλιο, προκηρύξεις στον αέρα, και πυρά για «μαϊμού» προσλήψεις, είναι αδύνατον να λειτουργήσει.

Με βάση τις υπουργικές αποφάσεις, νόμους, διατάξεις, τροποποιήσεις όπως είναι γνωστό, γεννήθηκε το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ μέσα από εξωμήτρια κύηση της ΕΡΤ! Πνευματικά και σωματικά ανάπηρο, και με ειδικές ανάγκες «μωρό!!!». Μέχρι τώρα επιβιώνει ηθικά και υλικά, με όργανα και μεταμοσχεύσεις από τα σπλάχνα της «καταργηθείσης».

Οι εγκέφαλοι του ΥΠΟΙΚ, μέσω της διαχειρίστριας κ. Γουγά, ανανέωναν τις δίμηνες συμβάσεις των εργαζομένων που ανήκαν στη διεύθυνση τηλεόρασης του υπουργείου, προς το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, ως σκλάβους της Αφρικής, μέχρι την οριστική λειτουργία και τις προσλήψεις στο νέο φορέα. Ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις ανανέωσης, ήταν 15 μήνες. Η αρχική απόφαση ήταν 6-8 μήνες και στη συνέχεια με τις τρίμηνες, επεκτάθηκε στο 15μηνο.

Οι πρώτες προσλήψεις των σκλάβων-ομήρων έγιναν τον Αύγουστο του 2013. Όσοι λοιπόν, από την ημερομηνία αυτή συμπληρώνουν 15μηνη εργασία στην πρώην ΔΤ και νυν υπάλληλοι στην υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών, αποχωρούν αυτοδικαίως. Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει αποχωρήσει το 80-90% των σκλάβων-ομήρων. Εάν συμβεί αυτό, τότε στο μαγαζί μπαίνει λουκέτο για δεύτερη φορά, ή θα υπολειτουργεί, από έλλειψη προσωπικού!!!

Οι προσλήψεις που έχουν γίνει μέσω ΑΣΕΠ είναι ελάχιστες, ενώ των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, όχι απλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά είναι αδιαφανείς, διάτρητες, και παράνομες, που πολλές από αυτές οδεύουν προς τα δικαστήρια. Όλες οι αξιολογήσεις, βαθμολογήσεις και συνεντεύξεις γίνονται στο «σκοτάδι» υπό την εποπτεία της νομικής συμβούλου κυρίας Βίκυς Σουλτανιά. Η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει τρεις θέσεις στο μόρφωμα!!! α) είναι νομική σύμβουλος β) μέλος του ΔΣ και γ) μέλος τη επιτροπής για τη συνέντευξη των υποψηφίων, μαζί με Κουπελίδη γενικό διαχείρισης, και Καραγιώργο ανθρώπινου δυναμικού. Μη γελάτε!

Αυτοί παίρνουν τις συνεντεύξεις από το καλλιτεχνικό προσωπικό. Τώρα τι μπορεί να ρωτήσουν έναν σκηνοθέτη ή καμεραμάν δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ίσως να ρωτήσουν πώς γυρίζεται ένα «πορνό!». Μαζί με Θωμόπουλο, Μάη και Φορτσάκη, ελέγχουν πλήρως το σύστημα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους και ενδιαφερόμενους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, υποστηρίζουν ότι η όλη διαδικασία προσλήψεων είναι άκυρη, και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, αφού είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική ερευνα!

Από την άλλη, η Σοφία αφιερώνει πολύ χρόνο για τον καλλωπισμό της όπως είπε στον Παπαδάκη και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με «ηλίθια» θέματα.

Ένας φορέας λοιπόν, με δυσοσμία σκανδάλων δεν είναι δυνατόν να στελεχωθεί και να λειτουργήσει μέχρι τις εκλογές με αξιόλογα πρόσωπα και κυρίως αξιοκρατικά(..). Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, βλέποντας το αδιέξοδο, πιστεύουν ότι εάν δεν θέλει να ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση, πρέπει να πάρει τη γενναία απόφαση και να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Οι όμηροι-σκλάβοι που συμπληρώνουν το 15μηνο, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού οι πρώτες αποχωρήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος του μήνα, εάν δεν υπάρξει νέα υπουργική απόφαση για παράταση ή κάποια νομοθετική ρύθμιση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέσα από αυτή την πίεση χρόνου, θα υπάρξει ωμός εκβιασμός, και θα αρχίσει η επιλογή των υπάκουων και εκλεκτών, αφού σταδιακά θα πρέπει να μειώνεται το προσωπικό, για να τηρηθεί ο νόμος που προβλέπει τα 615 άτομα. Ποιοι θα κάνουν αυτή τη «βρώμικη» δουλειά, είναι άγνωστο. Εθελοντές όμως για τέτοιες δουλειές πάντα υπάρχουν(!).

Πολλοί όμηροι-σκλάβοι, που έκαναν αίτηση για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ έχουν περάσει το πρώτο, το δεύτερο ή τρίτο στάδιο για την προσληψή τους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής σύμβασης αορίστου χρόνου, και βρίσκονται σε ψυχολογικό Σόκ. Και ποιος να υπογράψει ρουσφέτια, την ώρα των εκλογών που πλησιάζουν, με κοσμογονικές πολιτικές αλλαγές και τον πέλεκυ να κρέμεται στα κεφάλια στελεχών η χειροπέδες, στα χέρια της ηγεσίας του «εξωμήτριου» και ανεμικού μορφώματος;

Το θράσος όμως δεν έχει όρια. Και τώρα που είναι όλα διαλυμένα, αόρατες επιτροπές αξιολόγησης και συνεντεύξεων «παράγουν» έργο, και τους τελευταίους συμμετέχοντες, τους φέρνουν πρώτους ή αντίστροφα, ανάλογα με τη νύχτα και την πυκνότητα του «σκότους». Μην αναγκαστώ να γράψω ονόματα. Το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές. Ακόμα και χθες Δευτέρα, έγιναν κάτι «ψηλοαξιολογήσεις», να γράψουμε ονόματα; Ξέρουν ποιοι είναι(!).

Άλλες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η παραίτηση του αντιπροέδρου, του ΕΣ δεν αφορούσε μόνο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και την υπόθεση Τσίπρα. Αλλά τη γενικότερη παρανομία αποφάσεων και σκανδάλων, που επισύρουν ποινικές ευθύνες.

Έτσι για να μην εμπλακεί μελλοντικά σε δικαστικές περιπέτειες για παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε να παραιτηθεί. Εκείνο που προκύπτει, από τα μέχρι τώρα δεδομένα, πολλές αποφάσεις Εποπτικού συμβουλίου, διοικητικού συμβουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται δεν είναι σύννομες.

Σε άλλη ανάρτηση θα δείτε τι συνέβη με τον κ. Σίμο Σιμόπουλο, τι λέει το καταστατικό του ΕΣ και γιατί αποφάσεις και διορισμοί είναι παράνομες.

Εντωμεταξύ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ «εργαζόμενοι» στην ERTopen με τη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, κάνουν θαύματα! Με πείσμα και φαντασία, λειτουργούν όλα σχεδόν τα περιφερειακά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα με καινοτόμες ιδέες και προγράμματα, έτοιμοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, να επαναλειτουργήσουν και την ΕΡΤ μέσα στο Ραδιομέγαρο, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες, μέσα από τη νομιμότητα. Πράγματι, αυτά τα παιδιά αξίζουν το θαυμασμό μας και σίγουρα θα δικαιωθούν σύντομα!

Comments are closed.