Mια οφειλόμενη συγνώμη στον Γιάννη Βλαστάρη και στους δημοσιογράφους της “Ε”

Γιάννης Βλαστάρης

Από το kourdistoportocali.com

Tέσσερα χρόνια πριν. Σε μια τρικυμιώδη συγκυρία για τη χώρα και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Κυριακάτικη και Ημερήσια) το Κουρδιστό Πορτοκάλι με μια σειρά αναρτήσεων αδίκησε-εν βρασμώ ψυχής-ανθρώπους που αποτελούν μέρος της Ιστορίας τής εφημερίδας.

Η οφειλόμενη συγνώμη στον Γιάννη Βλαστάρη και στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα προσφέρεται γενναιόδωρα από μέρους μας.

«Ρήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον».

Πράγματι, κατά τον Μένανδρο «η λάθος κουβέντα μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη ζωή».Πολύ περισσότερο, μια σειρά από αναπαραγόμενα ψεύδη στο διαδίκτυο…

Ο λόγος, για τα μύρια όσα γραφτηκαν εδώ, δήθεν ως «εσωτερική πληροφόρηση», κατά του Γιάννη Βλαστάρη. Ενός από τους πιο ικανούς κι έντιμους δημοσιογράφους της μεταπολίτευσης και τελευταίου διευθυντή της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ όταν αυτή με το περιοδικό της ΕΨΙΛΟΝ  βρίσκονταν στην κορυφή των κυκλοφοριών.  Τα όσα μεσολάβησαν από το 2010 μέχρι και τις σημερινές περιπέτειες της άλλοτε κραταιάς εφημερίδας τον δικαίωσαν! Εδωσαν, όμως, και τον χρόνο να αποκαλυφθεί ότι οι «καταγγελίες» για τον τρόπο που την διοικούσε επί 20 χρόνια δεν ήταν παρά συκοφαντίες ολίγων, αλλά καλά οργανωμένων διεκδικητών της θέσης του. Αυτών που, προκαλώντας εσωτερική αναταραχή, προσέφεραν πρώτης τάξεως όπλα  στους ανταγωνιστές της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ που έσπευσαν, βεβαίως, στην αναπαραγωγή των νοσηρών σεναρίων. Αυτών, οι οποίοι στην μετα-Βλαστάρη εποχή καταβύθισαν, τελικά, την ναυαρχίδα της κεντροαριστεράς.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, επανερχόμενο σε μία παλαιά υπόθεση, αποκαθιστά την αλήθεια: χωρίς να διασταυρώσουμε τις «πληροφορίες» μας και χωρίς καν να τον γνωρίζουμε, μετείχαμε σε ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης  του Γιάννη Βλαστάρη. Μαζί του, αδικήσαμε και εκλεκτούς συναδέλφους  που τότε τον υπερασπιστηκαν, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τί πραγματικά συνέβαινε  στην ιστορική εφημερίδα.

Αφού, λοιπόν, «ρήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον» και καθώς η εκ των υστέρων αποκατάσταση συνήθως δεν δημοσιοποιείται τόσο έντονα όσο η ανώνυμη λασπολογία, ζητάμε από όσους στο διαδίκτυο αναπαρήγαγαν τα δικά μας λάθη ή αθέλητα μετείχαν στο ύπουλο παιχνίδι όπου και εμείς εγκλωβιστήκαμε, να προωθήσουν και αυτή μας την ανάρτηση.

Comments are closed.