Σαμαράς προς Τσίπρα: «Ελάτε να βγάλουμε μαζί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε σήμερα. Προσπαθήσατε να ασκήσετε τρομοκρατία. Στοχοποιείτε απόψεις. Θέλετε να είμαι συγκεκριμένος; Και δημοσιογράφους, όπως τον Πρετεντέρη»

Σαμαράς προς Τσίπρα: «Ελάτε να βγάλουμε μαζί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αρχισε η ψηφοφορία. Τη συζήτηση έκλεισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα και αυτό συζητάμε σήμερα με τους ανθρώπους που ενσυνειδήτως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποθαρρύνει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή, βγαίνουμε από την κρίση και δεν θα αφήσουμε τίποτα να το εμποδίσει αυτό» είπε. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνοντας λόγο για φοροελαφρύνσεις αναφερόμενος σε «κόκκινα» δάνεια, δόσεις στα ταμεία, επιστροφές στους ενστόλους.

«Στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησής μας το έλλειμμα μηδενίζεται, έπειτα από έξι χρόνια η ανάκαμψη, η ανεργία είναι σε ύφεση και σταδιακά θα η κατάσταση θα βελτιωθεί περισσότερο. Η αντιπολίτευση προβλέπει τα χειρότερα και πέφτει πάντα έξω», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Περιφρουρούμε το αίσθημα σταθερότητας και με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα γίνεται μια χώρα φυσιολογική. Ήδη το χρέος μας άρχισε να μειώνεται ονομαστικά και σύντομα και ως ποσοστό του ΑΕΠ».

«Αυτός είναι ο δικός σας ο διάλογος. Τους υβριστικούς αφορισμούς τους έχετε εύκολους. Αυτά φοριούνται όταν έχετε ντουντούκα στους δρόμους. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Το ότι δεν σας απαντώ, σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπετε να το κάνω. Εγώ παλεύω σε 1000 μέτωπα στην Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική τη σταθερότητα που χρειάζεται, για να κάνει τα τελευταία βήματα».

Ο Πρωθυπουργός σταχυολόγησε τα επιχειρήματά του ως εξής:

«Αλήθεια πρώτη, η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Πολλοί εδώ μέσα ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε μηδενικό έλλειμμα

Αλήθεια δεύτερη. Η οικονομία γύρισε προς τα πάνω. Και όλα αυτά ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αλήθεια τρίτη, βγήκαμε στις αγορές και δανειστήκαμε με χαμηλά επιτόκια

Αλήθεια τέταρτη. Το χρέος μας άρχισε να μειώνεται ονομαστικά

Αλήθεια πέμπτη. Η Ελλάδα, άλλο μνημόνιο δεν θα χρειαστεί. Δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Στείλτε χαιρετίσματα σε όσους έλεγαν ότι θα χρειαστεί. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα. Αυτό προσπαθούμε.Κάποιοι σκέφτονται. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Κάποια συνιστώσα σας κάτι θα σκεφτεί να καταγγέλλει.

Αλήθεια έκτη. Οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν

Άλλη ανακούφιση είναι και οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι δικαιώθηκαν οι προσφυγές τους, αλλά τους δίνουμε τα χρήματα, από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν δεν τα είχαμε, πώς θα τα δίναμε. Ταμειακά θα καλυφθούν τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν.

Σαμαράς: «Σε 100 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο»

Όσοι μπαίνουν στις ρυθμίσεις θα μπαίνουν με πιο απλό τρόπο και με πολλές δόσεις. Επεξεργαζόμαστε επίσης την πολύ σημαντική ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε πολλές δόσεις (72 έως 100), μείωση του αρχικώς οφειλομένου ποσού και εξωδικαστικές συμφωνίες.

Τη συμφωνία για ελάφρυνση χρέους την έκανε αυτή η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012, για να μπορείτε εσείς σήμερα να τσακώνεστε», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ ζήτησε «να μην αφήσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια. Διαχωρίζουμε πλήρως τη σημερινή ψηφοφορία από την προεδρική εκλογή».

Ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η αλαζονεία του ερχόμαστε και όπου να’ ναι θα κυβερνήσουμε σας έχει τυφλώσει».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έκλεισε τους λογαριασμούς με το παρελθόν, ωστόσο υπενθύμισε ότι το 2009 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει τη συναίνεση της τότε αντιπολίτευσης – του Γιώργου Παπανδρέου – για να ληφθούν μέτρα και να αποφευχθεί η κρίση, είχε συναντήσει την απόλυτη άρνηση. Ιδιαίτερη θετική αναφορά έκανε και στην προσπάθεια του πρώην υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση – επί κυβερνήσεως Σημίτη – να παρθούν μέτρα για το ασφαλιστικό: «Ήταν το πεζοδρόμιο που ματαίωνε τις μεταρρυθμίσεις. Εκείνοι που πρωτοστατούσαν, είναι αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο. Το πεζοδρόμιο όμως σίγησε».

«Πρόγραμμα έχει ο κ. Τσίπρας; Ή έχει όσα προγράμματα έχουν οι συνιστώσες τους. Τώρα προσθέτουν και ένα καρύκευμα μετριοπάθειας» ανέφερε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

«Πάτε να μας παραδώσετε αλυσοδεμένους σε ένα νέο μνημόνιο. Ευχαριστούμε δεν θα πάτε. Κοροϊδεύετε και τον κόσμο με έναν τρόπο ξώπορτο».

«Πήγατε και στο Αγ. Όρος, αλλά εδώ πέρα στον αγιασμό, αποφύγατε τον Σταυρό. Μην μπερδεύετε τον Σταυρό με τους σταυρούς κ. Τσίπρα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Καμαρώνετε και για τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από δημοσκοπήσεις, αλλά από εκλογές. Και εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύουν εσάς, αλλά όποτε το λέει το Σύνταγμα» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε σήμερα. Προσπαθήσατε να ασκήσετε τρομοκρατία. Στοχοποιείτε απόψεις. Θέλετε να είμαι συγκεκριμένος; Και δημοσιογράφους, όπως τον Πρετεντέρη» είπε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα μίλησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε άμεσα εκλογές.

Μετά την ομιλία του ζήτησε τον λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος: «Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του υπονόμευσε το εθνικό συμφέρον. Φοβάται ότι χάνει το παιχνίδι του. Το μνημόνιο. Έβλαψε τον Έλληνα, την εθνική οικονομία και την εθνική υπόθεση. Εκβίασε ανοιχτά τη Βουλή και τους θεσμούς. Προσέβαλε τον Κάρολο Παπούλια και έκανε το ατόπημα να στηρίξει τους εκβιαστικούς υπολογισμούς του στις ψήφους της Χρυσής Αυγής» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Δεν έχετε συμμάχους. Αυτό που έκανε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό να καταλάβει ποια είναι η στρατηγική επιλογή».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.