Δεν έπρεπε η ΝΕΡΙΤ να βγάλει ανακοίνωση για τον Φορτσάκη

ΝΕΡΙΤ

email αναγνώστη

Είναι μέγα λάθος της ΝΕΡΙΤ που έβγαλε ανακοίνωση για το ασυμβίβαστο του κ. Φορτσάκη. Τώρα πρέπει να τοποθετηθεί το Πανεπιστήμιο ή και ο Υπουργός Παιδείας για το όλο θέμα…Το ασυμβίβαστο το βλέπει κανείς από δυο οπτικές: (α) του Πανεπιστημίου (β) της ΝΕΡΙΤ και του δημόσιου συμφέροντος με το κράτος να είναι ο “μέτοχος”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο και δεν ασχολούμαι στην προσφυγή με τα θέματα που συζητούνται τώρα – ούτε καν το γεγονός ότι ο 4173 αποκλείει δημοσίους υπαλλήλους από το ΕΣ (άρθρο 8 παρ 3).

Μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είναι αντίδικος του Δημοσίου σε προσφυγή κατά του νόμου Διαμαντοπούλου, 4009/2011.

Κατά τούτο έκανε λάθος η ΝΕΡΙΤ με το δελτίο τύπου, γιατί τώρα αναγκαστικά θα επιληφθεί το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ και πιθανώς ο Υπουργός Παιδείας.

Δεν είναι δυνατόν ο αντίδικος να εποπτεύει με βαρύνουσα παρεμβατική γνώμη στις ειδήσεις οργανισμό ο οποίος υποχρεωτικά κάποια στιγμή θα ασχοληθεί με την υπόθεση, υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος.

Τα υπόλοιπα: είναι ανακριβές πως η θέση στο ΕΣ είναι χωρίς απολαβές. Προβλέπεται (συμβολική ίσως) αμοιβή, η οποία δεν έχει καθορισθεί από Σταϊκούρα. Μόνον η Καραπαναγιώτη έχει αποποιηθεί την όποια αμοιβή.

Άλλως τε, ακόμη και στην περίπτωση Προκοπάκη, η αμοιβή του Προέδρου καθορίσθηκε μια εβδομάδα μετά την αποπομπή του και η περίπτωση δεν έχει εκκαθαρισθεί ακόμη!

Comments are closed.