Grand Prix Ρωσίας

Grand Prix Ρωσίας

Αύριο το μεσημέρι στις 14:00 στον ALPHA

Με την ατμόσφαιρα βαριά λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού του Ζουλ Μπιανκί στη Σουζούκα, η F1 κατευθύνεται προς τη Ρωσία την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, για το πρώτο Ρώσικο GP στην ιστορία του θεσμού.

Το θέρετρο του Σότσι, όπου τον Φεβρουάριο φιλοξενήθηκαν με επιτυχία οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα. Οι εργασίες για τη διαδρομή των 5.853m ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Η φορά της πίστας ακολουθεί αυτή των δεικτών του ρολογιού και έχει 12 δεξιές και 6 αριστερές πίστες. Τα μονοθέσια αναμένεται να φτάνουν τα 320km/h στην ευθεία των 650m ανάμεσα στις στροφές 1 και 2. Η μέση ωριαία ταχύτητα εκτιμάται στα 215km/h. Η διαδρομή βρίσκεται μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο και έχει κερκίδες με χωρητικότητα 55 χιλιάδων θέσεων. Εκεί, ο τοπικός ήρωας Δανιήλ Κβιάτ με την Toro Rosso αναμένεται να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους συμπατριώτες του.

Το GP Ρωσίας θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha στις 14:00. Περίπου μια ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση «F1 Countdown» στο στούντιο, όπου πέρα από τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών, μπορούμε να δούμε ενδιαφέροντα θέματα για τη F1 και το αυτοκίνητο. Μαθαίνουμε τι ακριβώς συνέβη στο ατύχημα του Μπιανκί, ο Φέτελ μάς κάνει μια βόλτα στην πίστα του Σότσι, ενώ οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ μάς επισημαίνουν γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο. Ακόμα, η Άρια Γερασιμίδου ονειρεύεται ένα Kia Ceed…

Στην παρουσίαση της εκπομπής, θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης και στον σχολιασμό θα βρίσκονται οι: Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Τρακουσέλλης.

GP Ρωσίας, Σότσι, 12/10
F1 Countdown: 13:10
Race: 14:00

Comments are closed.