Αποτυχημένος ή υπερτιμημένος ο Παναγιωτόπουλος του MEGA;

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Η νέα του πρόταση ένα δελτίο ειδήσεων απολιτικοποιημένο με οροφή τηλεθέασης το ποσοστό που έκλεισε το περσινό

Δεν θα υιοθετήσουμε το σκληρό χαρακτηρισμό «αποτυχημένος διευθυντής» που απέδωσε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο για τη θητεία του στο MEGA…Σίγουρα όμως ήταν υπερτιμημένος, δεδομένου ότι όλα τα ρεπορτάζ των Σαββατιάτικων και Κυριακάτικων εφημερίδων για τις εξελίξεις στο μεγάλο κανάλι, άφηναν σαφείς υπαινιγμούς για την επάρκειά του, ενώ τα αποτελέσματα – τουλάχιστον σε επίπεδο τηλεθέασης, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν είναι με το μέρος του. Άλλωστε έναν επιτυχημένο διευθυντή δεν τον αλλάζεις!

Αφήνοντας λοιπόν συνειδητά στην άκρη τα περί πρωτιάς του δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού, διότι θα πρέπει να ανοίξουμε ταυτόχρονα και την ατελείωτη συζήτηση για το lead in και πόσο καθοριστικό είναι… Θα περιοριστούμε μόνο στο να παρατηρήσουμε δημοσιογραφικά τις κινήσεις του πρώην διευθυντή ειδήσεων Χρήστου Παναγιωτόπουλου την τελευταία χρονιά.

Τι έκανε το στέλεχος όταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έχασε πέρυσι την πρώτη θέση; Στην απάντηση που παραθέτουμε στη συνέχεια όσο το δυνατόν πιο τηλεγραφικά (για να αποφύγουμε κουραστικές αναλύσεις και αριθμούς), κρύβεται και η αδυναμία του στελέχους να λύσει το πρόβλημα που του ζήτησαν οι μέτοχοι, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να τον αντικαταστήσουν.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος λοιπόν, αφού απαξίωσε το δελτίο ειδήσεων με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα – προφανώς για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, στη συνέχεια τους έδιωξε και κατήργησε το συγκεκριμένο μοντέλο δελτίου. Αυτό λοιπόν το δελτίο ειδήσεων με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, με lead in που κυμαινόταν πέριξ του 13% έκλεισε την περσινή χρονιά στη δεύτερη θέση με 20%, ενώ το δελτίο του ΑΝΤ1 που προηγήθηκε έκλεισε τη χρονιά με 20,6%! Δηλαδή έχασε την πρώτη θέση για 0,6%!

Στη συνέχεια ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έφτιαξε ένα νέο δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια τη Μαρία Σαράφογλου. Έδιωξε λοιπόν αυτούς που δεν θέλει ο κόσμος, ζήτησε από το τμήμα ψυχαγωγίας ένα νέο lead in που κυμαίνεται πάνω από το 25%, έφτιαξε ένα νέο σκηνικό, απολιτικοποίησε το δελτίο και το στέγνωσε από κάθε έννοια πολιτικής παρέμβασης, ενώ μετά τις 8:25 το γύρισε σε κοινωνικά θέματα και σε σοβαρές life style ειδήσεις! Τι νούμερα κάνει αυτό το δελτίο; Η οροφή του για τις τρεις εβδομάδες που είναι στον αέρα είναι το 20%! Όσο δηλαδή έκανε και το περσινό δελτίο ειδήσεων με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, με lead in όχι 25%, αλλά 13%!

Είναι προφανές γιατί οι μέτοχοι δεν πείσθηκαν από τη νέα πρόταση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου – που ειρήσθω εν παρόδω, είχε ανοίξει βεντέτα με τον ΣΥΡΙΖΑ – και προχώρησαν στην αντικατάστασή του!

Αποτυχημένος ή υπερτιμημένος ο Παναγιωτόπουλος του MEGA;

Comments are closed.