Βιβλίο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας στα Αγγλικά

Γιάννης Μαμουζέλος

Με την υπογραφή του Γιάννη Μαμουζέλου από τις εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας στα αγγλικά, έχει τίτλο: «THE AUTHENTIC ATHENS MARATHON – History and Great moments 1896 to the Present» το υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Είναι ένα ιστορικό χρονικό, που παρουσιάζει στα μάτια του αναγνώστη σαν ταινία την ιστορία και τη διαδρομή του αγώνα με την παγκόσμια αίγλη και μοναδικότητα. Του Μαραθωνίου της Αθήνας, του αυθεντικού. Του αγώνα που από το 1896 ξεκινά από το ίδιο σημείο στον Μαραθώνα και τερματίζει στο Παναθηναϊκό στάδιο, ακολουθώντας τα χνάρια των πρωτοπόρων του αγωνίσματος.

Βιβλίο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας στα Αγγλικά

Το βιβλίο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα, αφηγείται με γλαφυρό τρόπο ολοκληρωμένη την ιστορία του αυθεντικού δρόμου της ιστορίας και της δόξας, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γίνεται «σκοπός ζωής» για χιλιάδες ξένους δρομείς κάθε χρόνο.

Οι μύθοι ξεχωρίζουν από την πραγματικότητα, τα λάθη, οι παραλείψεις του παρελθόντος διαγράφονται, οι αλήθειες παίρνουν τη σωστή διάσταση μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού βιβλίου, του καταξιωμένου και εξειδικευμένου στον αθλητισμό συγγραφέα με τις προσωπικές αναμνήσεις και εμπειρίες δεκάδων μαραθωνίων. Η ελληνική απάντηση σε όποιες ασάφειες ή παρερμηνείες απαντώνται στη διεθνή αθλητική βιβλιογραφία για τις ρίζες και τη μήτρα του Μαραθωνίου.

Το βιβλίο είναι μια πλήρης προσέγγιση του αυθεντικού Μαραθωνίου, του αγωνίσματος που διεξήχθη πρώτη φορά στην Αθήνα το 1896 και κατόπιν έγινε ένα ξεχωριστό αγώνισμα με εκατομμύρια «πιστούς» σε όλο τον Κόσμο!

Ένα «μυθιστόρημα» με πραγματικά γεγονότα, που απαντά σε όλα όσα θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν οι χιλιάδες ξένοι δρομείς που καλύπτουν κάθε χρόνο 42.195μ στην αυθεντική διαδρομή, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες δρομείς, φίλαθλοι, μελετητές κ.α. στο εξωτερικό.

Comments are closed.