«Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» μολών λαβέ!

«Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» μολών λαβέ!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Η φράση που ακούστηκε, από το συννεφιασμένο ουρανό της Θεσσαλονίκης, και τα χείλη του ιπτάμενου γερακιού, Σωτήρη Στράλη, κρατώντας στα χέρια του τα ατσάλινα φτερά της πολεμικής μας αεροπορίας με το F16 της ομάδας «Ζεύς», ήταν αρκετά, για να γεμίσουν δάκρυα και ρίγη συγκίνησης τον ελληνικό λαό και τον απανταχού της γης ελληνισμό! Το τηλεφώνημα που πήρα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, και αγαπημένα μου πρόσωπα μετά την παρέλαση, μιλώντας, άφησαν την καρδιά τους να πλημμυρίζει, από υπερηφάνεια, δάκρυα και συγκίνηση!

«Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι», μια φράση που χτύπησε τις πιο ευαίσθητες χορδές της ελληνικής ψυχής! Θύμισε το «μολών λαβέ» του Λεωνίδα, από ένα στρατευμένο παιδί, που καθημερινά μαζί με άλλους θαρραλέους και άτρωτους πιλότους, απλώνουν καθημερινά τα φτερά τους, πάνω από το Αιγαίο, για να προστατεύσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Τιμή και δόξα στους ήρωες των αιθέρων!

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, Καλημέρα Μακεδονία, Καλημέρα Έλληνες απ’ άκρου σε άκρο της χώρας. Από τους Οθωνούς έως το Καστελόριζο. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Ο χαιρετισμός αυτός του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους επιδείξεως F-16C Block.52 Plus «ΖΕΥΣ» της 115 Πτέρυγας Μάχης, Σμηναγού (Ι) Σωτήρη Στράλη, σε συνδυασμό με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που ακολούθησε, μίλησε στις καρδιές και τις ψυχές των Ελλήνων που δάκρυσαν! Η επίδειξη θάρρους, τόλμης και δύναμης του αξιόμαχου της πολεμικής μας αεροπορίας, αξίζει την αγάπη μας και το σεβασμό μας.

Με κομμένη την ανάσα, ο απανταχού ελληνισμός παρακολούθησε την επίδειξη ισχύος και τόλμης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου μέσα από απίθανους ελιγμούς του Σωτήρη Στράλη. Ο ελληνικός λαός είχε ανάγκη να ακούσει μια φράση δύναμης και αξιοπρέπειας, από ένα στρατευμένο παιδί της, αφού οι πολιτικοί μας φοβούνται ακόμη και να εκστομίσουν τη λέξη «ψηλά το κεφάλι Έλληνα». Συγχαρητήρια σε όλες τις Μάνες που μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες με τα παιδιά τους. Ένα μεγάλο Μπράβο.

Η απάντηση του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, το 480 π.χ. «μολών λαβέ» προς τους Πέρσες που έμεινε αθάνατη στην παγκόσμια Ιστορία, σαν πρότυπο γενναιότητας, θεματοφύλακας πάτριων αρχών, νόμων και καθήκοντος, ας μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας και το: «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι».

Όπως είπε ό ίδιος ο πιλότος μιλώντας αργότερα, με τη φράση αυτή ήθελε να τονίσει ιδιαίτερα, την Τιμή τις Αξίες και την Υπερηφάνεια των Ελλήνων, την κρίσιμη αυτή περίοδο. Μπράβο παλικάρι! Μας συγκλόνισες. Δίδαξες εθνική ενότητα!

 

 

Comments are closed.