ΠΟΕΣΥ – ΠΟΣΠΕΡΤ: Μόνη λύση η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

ΕΡΤ κτίριο

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, χθες το απόγευμα, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από τους απολυμένους «εργαζόμενους» της ΕΡΤ, έγινε η προγραμματισμένη ενημερωτική συγκέντρωση, για την πορεία του αγώνα. Μικροεπεισόδιο, πήγε να δημιουργηθεί, όταν διαπιστώθηκε ότι στην αίθουσα βρισκόντουσαν και πρόσωπα που εργάζονται στο ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ, από τους οποίους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Οι προδότες δεν έχουν θέση αναμεσά μας τόνισαν χαρακτηριστικά.

Πρώτος πήρε το λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης, μιλώντας για την εμπειρία του, δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ, και τον υπέροχο αγώνα που έδωσαν μαζί. Η εμπειρία είπε: της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, ΕΡΤοπεν και περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, ας είναι ο μπούσουλας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέχεια μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς, που δήλωσε ότι η ΠΟΕΣΥ θα είναι πάντα δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ. Στηρίζει τον αγώνα τους, ευχόμενος γρήγορα επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αποκατάσταση της νομιμότητας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, ο οποίος μίλησε για την πορεία του αγώνα, πιστεύοντας, ότι οι θυσίες των απολυμένων της ΕΡΤ δεν θα πάνε χαμένες. Το Ραδιομέγαρο: είπε χαρακτηριστικά, σε λίγο καιρό θα ανοίξει τις πύλες του να υποδεχθεί τα παιδιά της. Σε αυτούς που πραγματικά ανήκει και στον Ελληνικό λαό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε, στους αγωνιστές της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ λέγοντας:

«Από το πρόγραμμα που παρουσιάζουν, αυτά τα παθιασμένα παιδιά, μέχρι τις κορυφές των βουνών που ανεβαίνουν οι τεχνικοί για να βάλουν ή να διορθώσουν πομπούς για να ακούγεται η ελεύθερη φωνή τους και να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός. Με ένα σάντουιτς την ημέρα και ύπνο μέσα στα αυτοκίνητα τους, δίνουν την ίδια τους τη ζωή, σε έναν αγώνα δύσκολο και άνισο, για να δώσουν ψηφιακή εικόνα σε όλη την Ελλάδα».

Μίλησε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι, και εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι η ΕΡΤ σύντομα θα επαναλειτουργήσει, χάρη στον αγώνα και τις μάχες των απολυμένων-εργαζομένων που δίνουν εδώ και 17 μήνες. Κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και παγκόσμια τηλεοπτικά χρονικά.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο Γραμματέας της ΠOΣΠΕΡΤ και αντιπρόεδρος της Uni Mei Europe Γ. Κασιμάτης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα τους, από διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν προτάσεις, για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η ΕΡΤ, μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

 

 

Comments are closed.