Στα δύσκολα ο Φορτσάκης

Μετά τη «λύση” στο Πανεπιστήμιο έρχεται η ΝΕΡΙΤ

Θ. Φορτσάκης

– Γράφει ο Νίκος Κούτρικας –

Είναι αλήθεια ότι ο νέος πρύτανης θέλησε να εγγυηθεί την “ομαλή λειτουργία” του Πανεπιστημίου ένα τόσο “ευαίσθητο τομέα” της εκπαίδευσης. Ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ καθώς και πρόεδρος του ΔΣ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κατάφερε το ακατόρθωτο χθες….που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη “διευθέτηση” της ομαλότητας στο Πανεπιστήμιο. Ο ίδιος μίλησε για “αποκατάσταση της νομιμότητας” μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, χωρίς… παρατράγουδα όπως ανέφερε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα επανήλθε η νομιμότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όποιος επιμένει στη νομιμότητα, επιτυγχάνει τελικά τους στόχους του.
Το Πανεπιστήμιο δίνει το παράδειγμα σε όλη την Πολιτεία”.

Με αποτέλεσμα η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου πραγματοποιήθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, και κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα “δύσκολα” ο κ. Φορτσάκης έδειξε να διαχειρίζεται δύσκολες κρίσεις που σπάνια διαχειρίστηκαν συνάδελφοί του στο παρελθόν δεν μένει τώρα με την ιδιότητα του προέδρου του εποπτικού της ΝΕΡΙΤ να συντονίσει τη διαδικασία επιλογής νέας διοίκησης και νέου Προέδρου της ΝΕΡΙΤ μία διαδικασία που όπως έχουμε αναφέρει και χθες εκτός απροόπτου να λήξει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ επιδιώκεται να είναι στέλεχος της αγοράς ενώ στο “παρασκήνιο” παίζουν δυνατά ονόματα από το παρελθόν της δημόσιας τηλεόρασης.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στη “σκιά” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έρχονται να προστεθούν οι…. κακουργηματικές διώξεις στελεχών της κρατικής τηλεόρασης που έχουν πάρει το δρόμο τους για αρκετά στελέχη της.

Έτσι εάν όλα πάνε καλά την επόμενη εβδομάδα το Εποπτικό Συμβούλιο υπό τον κ.Φορτσάκη θα επιλέξει τη νέα διοίκηση και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ.

Η “λύση” του κ. Θόδωρου Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο δημιουργεί “κλίμα αισιοδοξίας” και για “λύση” στη ΝΕΡΙΤ όπου μέχρι σήμερα όπως έχω ξαναπεί το όλο θέμα έχει χαθεί στη μετάφραση….και τα προβλήματα παραμένουν…. ΑΛΥΤΑ στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Comments are closed.