Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρόκειται για τα μνημόνια, είτε για τις σχέσεις με την Τουρκία

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Νάτη, νάτη άλλη μία ΣΥΡΙΖΑίϊκη κωλοτούμπα, αυτή τη φορά διά στόματος του μπαμπά Βούτση, για τα τρισκατάρατα Μνημόνια: Θέλουν να απωθηθούν στη λήθη οι ηχηρές κορώνες του παρελθόντος, διά στόματος του προέδρου Αλέξη, ότι θα…σκίσει τα Μνημόνια(…), αλλά λόγοι κύρους του Αρχηγού επιβάλλουν όπως η μετάπτωση στη “βίαιη ωρίμανση” περάσει από άλλα στόματα, ωστε να μείνει αλώβητο το κύρος του “αυριανού πρωθυπουργού”.

Βγαίνει, λοιπόν, ο μπαμπάς Βούτσης και λέγει από το φιλικό στους ΣΥΡΙΖΑίους ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου (κι ας λέγει γιά τον τελευταίο ο σύντροφος Τρίμης τα δικά του, από τον κλώνο της “Ε”): “Δεν θα θεωρήσουμε την όποια συμφωνία δεσμευτική. Θα ισχύσει γιά όσο διαρκέσει η επαναδιαπραγμάτευση, μπορεί μία εβδομάδα, μπορεί δύο μήνες”, προσθέτοντας, μήπως και δεν φανεί ότι ξέρει καλά το μάθημά του, την πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τα εκτός εισαγωγικών ενδιάμεσα δια χειρός του παπαγαλακίου Ν.ΠΑΠ. του κομματικού δελτίου της “ΑΥΓΗΣ”)”γιά ριζική επαναδιαπραγμάτευση, με βασική θέση το κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν πιστεύουμε σε κάτι άλλο” (…).

Οι διατυπώσεις Βούτση θυμίζουν κάτι αντίστοιχο με την απόδοση εις την Ελληνική του “terminable” γιά τις Αμερικανικές Βάσεις στην Ελλάδα, δηλαδή τη μόνη και μοναδική στη Σούδα, όπου η αστερόεσσα δεν υπεστάλη ποτέ.

Έτσι κι εδώ, όταν ακούει κανείς διατυπώσεις με ηχηρούς- εντυπωσιακούς επιθετικούς προσδιορισμούς ας κρατήσει μικρό καλάθι, οι ΣΥΡΙΖΑίοι το ξέρουν κι αυτοί το κόλπο, το έμαθαν καλά από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και το συνεχίζουν ως καλοί μαθητές. Αλήθεια, μασημένη κάπως, είναι αυτό το “μία εβδομάδα, μπορεί δύο μήνες”. Κι αν χρειασθούν είκοσι δύο μήνες ή τριάντα δύο μήνες θα χαλάσει ο κόσμος; Κατά τα λοιπά θα έχει επέλθει η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ. με τα δεκανίκια που θα τον στηρίξουν, στον δρόμο γιά την…κόλαση!

Αλήθεια η Βάση των ΗΠΑ στη Σούδα θα κλείσει με όρντινο αμέσου εφαρμογής την επόμένη της ανάληψης των καθηκόντων, από την κυβέρνηση Τσίπρα; Τόσος αντιαμερικανισμός στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εκτονωθεί, ώστε «να κλείσει άμεσα η μισητή βάση του θανάτου στην Κρήτη», όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων;

Στο μεταξύ, άλλη μία κωλοτούμπα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώθηκε διά στόματος του συντρόφου Κώστα Ησύχου, «σκιώδους ΥΠΕΞ» του Κόμματος την Πέμπτη, σε χρόνο παράλληλο με τη μετάβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, για να μεταβούν εν συνεχεία και οι δύο μαζύ στο Κάϊρο, όπου συγκαλείται η τριμερής συνάντηση κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδος-Κύπρου.

Συμφώνως με τον Ήσυχο, η κυβέρνηση θα καλοέβλεπε μία κρίση στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, διότι επενδύει σε ένα σκηνικό έντασης στα εθνικά θέματα και μάλιστα διαρκείας, ώστε να πιεσθεί η Αντιπολίτευση να συμφωνήσει για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές. Όπως μάλιστα αναφέρουν πληροφορίες παροικούντων την Ιερουσαλήμ, ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα Ευάγ. Καλπαδάκης δεν ερωτήθηκε σχετικώς, καίτοι γνωρίζει τα θέματα, λόγω της προτέρας θέσεως όπου υπηρετούσε, στην Πρεσβεία Αγκύρας, πριν επιλεγεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διπλωματικός του σύμβουλος, διαδεχόμενος τον πρέσβυ Αϋφαντή, που αναλαμβάνει την Πρεσβεία Τεχεράνης.

Η Κυβέρνηση απάντησε αμέσως, διά στόματος του Υπουργού Επικρατείας Δημ. Σταμάτη και ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση σε σχέση με τις δηλώσεις Ήσυχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν «μνημείο προσωπικής ανευθυνότητας και εκδήλωση αδίστακτης ανοησίας».

Επειδή φαίνεται ότι επεκράτησαν ωριμότερες σκέψεις στο ΣΥΡΙΖΑ-όπως λέγεται και με παρέμβαση του διπλωματικού συμβούλου Καλπαδάκη- αναζητήθηκαν τρόποι προς αποκλιμάκωση στην ένταση που είχε δημιουργηθεί. Πράγματι ο Ήσυχος, παραπέμποντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού από συνέντευξη σε Κυπριακό Τ/Ο σταθμό, είπε ότι «οι διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά από την Κύπρο γίνονται δεκτές με ανακούφιση».

Το αστείο της υποθέσεως είναι, ότι, όπως προκύπτει από τον «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ» από «ΤΑ ΝΕΑ», οι αναφορές Ήσυχου στον Πρωθυπουργό αφορούν συνέντευξη που είχε δοθεί σε προγενέστερο χρόνο από τις δηλώσεις του «σκιώδους ΥΠΕΞ» του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιήθηκαν όμως ως σανίδα σωτηρίας, ώστε να κάνει το θέμα γαργάρα!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρόκειται για τα μνημόνια, είτε για τις σχέσεις με την Τουρκία

Comments are closed.