Το παιχνίδι των λεονταρισμών

Το Ποτάμι (logo)

Το Ποτάμι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Για μια ακόμη φορά η χώρα διαπομπεύεται στο πλαίσιο του θρίλερ «διαπραγμάτευση με την τρόικα». Η ευθύνη της κυβέρνησης αυτή τη φορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ήδη από τον Ιούνιο με τον ανασχηματισμό είχε αποφασίσει να τα ποντάρει όλα  στον λαϊκισμό του «διώχνουμε το ΔΝΤ, τέλος στα μνημόνια , βγαίνουμε στις αγορές». Μια ανεύθυνη πολιτική με όμηρο τη χώρα και κύριο σκοπό την κομματική διάσωση.

Γιατί θα πρέπει να μας πιέζει η τρόικα για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και πολλά άλλα για τα οποία θα έπρεπε να έχουμε πραγματοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές μόνοι μας χωρίς την τρόικα.

Γιατί δεν έχουμε τις δικές μας προτάσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις; Γιατί δεν έχουμε προβάλει τις δικές μας θέσεις για την συνολική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και παίζουμε με επιμέρους προεκλογικές ρυθμίσεις;

Το παιχνίδι των λεονταρισμών και της ψευτολεβεντιάς είναι και αδιέξοδο και επικίνδυνο για τη χώρα. Το μήνυμα αυτό αφορά ιδιαίτερα και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιμένει ότι δεν χρειαζόμαστε καμία μεταρρύθμιση και η λύση είναι η επιστροφή στο παρελθόν.

Το Ποτάμι έχει καταθέσει τις προτάσεις του με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του στον ΠτΔ. Ας ανταποκριθεί επιτέλους και το πολιτικό σύστημα με υπευθυνότητα.

Comments are closed.