«Αερομαχίες» εντός εισαγωγικών: Τι εννοεί ο ποιητής, ότι δεν υπήρξαν ή ότι εάν υπήρξαν, κακώς υπήρξαν;..

 

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Όπως γράφεται το χθεσινό σχολιάκι από τον Μ.Ι.Τ. , από τις σελίδες των παραπολιτικών του κλώνου της «Ε», προδίδει προδήλως άνθρωπο άσχετο με τις αερομαχίες που υπάρχουν και είναι συχνές, ιδίως στους ουρανούς του Αιγαίου, όταν άγνωστα ίχνη εισέρχονται χωρίς προειδοποίηση (σχέδιο πτήσεως) στην περιοχή ευθύνης του FIR Αθηνών και εν συνεχεία παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο που ορίζεται σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από την ακτογραμμή, φθάνοντας ακόμη και σε υπερπτήσεις άνωθεν Ελληνικών νήσων, νησίδων ή μικρονησίδων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να γίνεται η αναγνώριση των αγνώστων ιχνών (λέγε με: οπλισμένα συνήθως τουρκικά μαχητικά, κάτι σαν τον κλέφτη που πάει γιά να κλέψει κρατώντας μαχαίρι ή κραδαίνοντας όπλο) μέχρι να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το Διεθνή Εναέριο Χώρο του FIR Aθηνών, κάτι που χρειάζεται κάποτε να τους επιβληθεί, οπότε έχουμε αερομαχίες, ακόμη και σκληρές κατά τις οποίες δοκιμάζονται οι φυσικές αντοχές των χειριστών και οι δυνατότητες μάχης των αεροσκαφών τους, μέχρι να διώξουν τον εισβολέα.

Ας μπουν στο κεφάλι του Μ.Ι.Τ αυτές οι λεπτομέρειες, όσο κι αν ομιλεί γιά “αερομαχίες”, λοιδορώντας τους χειριστές μας που ιδρώνουν στις αερομαχίες, υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα (παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου) και τις διεθνείς αρμοδιότητες που μας έχουν εκχωρηθεί από τον ICAO γιά σκοπούς ασφάλειας των αεροναυτιλομένων (παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στην περιοχή του FIR Αθηνών), όσο κι αν το παίζει…αντιμιλιταριστής! Κι από κοντά τους ένα ολόκληρο σύστημα, συνεπώς και ανθρώπων πολλών αποστολών, ώστε να πετούν τα αεροσκάφη ασφαλώς και να διεκπεραιώνουν, όπως πρέπει την αποστολή τους.

Συνεπώς εάν, υπό συνθήκες όπως οι προηγούμενες, δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες ενέργειες, φθάνοντας ενδεχομένως και σε αερομαχίες, κακώς δεν υπήρξαν. Εάν όμως εξεδηλώθησαν οι προβλεπόμενες ενέργειες καλώς έπραξε η Πολεμική Αεροπορία.

Πάντως μάλλον χρειάζεται φροντιστήριο, και δη εντατικό, εις τον υπογράφοντα Μ.Ι.Τ.!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

«Αερομαχίες» εντός εισαγωγικών: Τι εννοεί ο ποιητής, ότι δεν υπήρξαν ή ότι εάν υπήρξαν, κακώς υπήρξαν;..

Comments are closed.