Η ΝΕΡΙΤ επιβιώνει με χρήματα της «… συγχωρεμένης ΕΡΤ» μπάχαλο το ραδιομέγαρο!

ΝΕΡΙΤ

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

«13η Μέρα: Κύριε Πρύτανη κ. Φορτσάκη Δώστε τα πρακτικά του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, διορισμού ΔΣ, μην κρύβεστε ή το νέο ΔΣ αν επιθυμεί»

Με πατερίτσες, σπασμένους σπόνδυλους, και καρφιά στη σπονδυλική στήλη, προσπαθεί, να κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά κάνει δύο πίσω. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τη ΝΕΡΙΤ, αυτό το περιβόητο BBC που θα αναδυόταν από τις στάχτες της «συγχωρεμένης ΕΡΤ κατά τον Π. Καψή….Χ, Ψ,Ω».

Αχ βρε Αντώνη μου τι σου ‘μελε να πάθεις με τις μ@λ@κίες που σου εισηγήθηκαν κάποιοι σύμβουλοι σου(!). Αυτή τη στιγμή, δημόσια τηλεόραση με τον όρο και την έννοια που γνωρίζαμε δεν υπάρχει. Αντ΄αυτού, μετά το «μαύρο», γεννήθηκε, ένα εξώγαμο υβριδικό μόρφωμα-αυτιστικό-με πολλές παρενέργειες στο, ψυχολογικό, εγκεφαλικό και νευρολογικό του σύστημα, από ένα περίεργο μίγμα, «μυελού» με σημάδια νοητικής στέρησης.

Μάλλον θα χρειαστεί εξέταση DNA της ΝΕΡΙΤ για να δούμε σύνθεση και προέλευση, αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα, και τα συγκρίνουμε με το DNA της ΕΡΤ για να έχουμε σωστά αποτελέσματα.

** ΕΡΤ: Η σύνθεση του DNA της ΕΡΤ περιελάβανε στη λειτουργία της: 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. 5 πανελλαδικούς, έναν για τον απανταχού Ελληνισμό. 3 πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ένα δορυφορικό για τον ελληνισμό. Διαδίκτυο. Μέλος της EBU και άλλων διεθνών οργανισμών.

-Προσωπικό: 2653 μόνιμοι και συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, συν 298 ορισμένου χρόνου: Σύνολο: 2.951. Πλήρες πρόγραμμα, εξειδικευμένο προσωπικό, σε εξέλιξη επενδύσεις και ψηφιακή τεχνολογία. Το σήμα της ΕΡΤ κάλυπτε όλη την επικράτεια, με 2000 περίπου πομπούς και αναμεταδότες. Προϋπολογισμός 280 περίπου εκατ. ευρώ από ανταποδοτικό τέλος και διαφημίσεις. Πλήρωνε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία και χρήματα στη ΡΑΕ (ΛΑΓΗΕ-ενέργεια). Πριν πέσει το «μαύρο» η ΕΡΤ όχι μόνο δεν είχε χρέη, αλλά πλεόνασμα πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Μισθοί από 1000-2500 ευρώ. Θεαματικότητα 10-15% και τα 3 δίκτυα. Στα σκαριά ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, του φορέα που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εποχής.

** ΝΕΡΙΤ: Ο ερχομός του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ ήρθε για να διαλύσει ό,τι χτιζόταν πετραδάκι-πετραδάκι για δεκαετίες.

Κατάφερε: Να δημιουργήσει 2951 ανέργους. Να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση. Να προσλάβει μέρος του προσωπικό της ΕΡΤ ως υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις. Να ασκούν διοίκηση 3 διαφορετικές υπηρεσίες. ΥΠΟΙΚ, κυρία Πόπη Παγώνη, διαχειρίστρια πρώην ΕΡΤ κα Αφροδίτη Παγώνη, και κα Βίκυ Σουλτανιά νομική σύμβουλος ΝΕΡΙΤ (η οποία διορίστηκε λίγο πριν πέσει το μαύρο για συγκεκριμένο σκοπό. Σύντομα όμως θα έχει την τύχη της Αθηνάς Μπαλωμένου) και τελευταία Πέτρος Μάης.

-Να προκηρύξει διαγωνισμούς προσλήψεων, «μαϊμού» με διαφορετικό νόημα η κάθε(2) μια. Προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ και περίπου 50-60 υπαλλήλους μαζί με τη διοίκηση-ΔΣ( εποπτικό δεν υπάρχει). Αντίθετα οι υπάλληλοι της πρώην ΔΡ-ΔΤ και νυν υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ, περίπου 850(ο νόμος ΝΕΡΙΤ λέει 615!!!!!!!!) και την έχουν αποβάλει από την EBU και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

-Έδωσε το δικαίωμα στους απολυμένους της ΕΡΤ, να αυτόδιαχειρίζονται, ένα δικό τους ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω της ERTopen, και παράλληλα να λειτουργούν παραδειγματικά πολλούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ΕΡΤ3 προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό, εδώ και 17 μήνες.

-Στο φορέα, υπάρχει ένα συνονθύλευμα σχέσης προσωπικού, που κανείς δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί το σύστημα. Δημοσιογράφοι και άλλες ειδικότητες, με τις «μαϊμού» διαδικασίες, έχουν περάσει στη ΝΕΡΙΤ, αλλά εργάζονται ως υπάλληλοι ΥΠΟΙΚ και πληρώνονται από τη διαχειρίστρια ή άλλοι αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις ή παραιτούνται. Διστάζουν να μουντζουρωθούν, υπογράφοντας στο μόρφωμα, την ώρα, που η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή, και η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση διαγωνισμών και προμηθειών.

-Η ΝΕΡΙΤ από 1-1-2014 εισπράττει μειωμένο ανταποδοτικό τέλος(σώθηκε ο ελληνικός λαός 0,80 λεπτά λιγότερο το μήνα), χωρίς να υπάρχει τηλεόραση. Λειτουργεί σαν πειραματόζωο, χωρίς προοπτική. Τα 280 εκατ. έγιναν 190 και στη ΝΕΡΙΤ η ΔΕΗ θα αποδίδει μόνο τα 91 εκατ. Τα υπόλοιπα 99 θα τα παίρνει παράνομα το κράτος!!! Μισθοί, από 600-1500 ευρώ. Δεν έχει πρόγραμμα. Έχει αλλάξει μέχρι τώρα 3 ΔΣ. Προκοπάκης, Μακρυδημήτρης, Μάης(προσωρινός). Ο τελευταίος μάλιστα διορίστηκε μόνιμος παράνομα από τον παράνομο Πρύτανη κ. Φορτσάκη.

-Όλες οι υποδομές της πρώην ΕΡΤ που τη διαδέχτηκε το δημόσιο με τη ΝΕΡΙΤ έχουν καταρρεύσει. Υπολειτουργούν ένα τηλεοπτικό κανάλι και 3 Ραδιοφωνικά, ενώ όλα τα προγράμματα δίνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες και το ένα σε εργολάβους. Το σήμα του μορφώματος δεν φθάνει σε όλη την επικράτεια(και τι να δει), αφού πομποί και τεχνικοί, οι πρώτοι μένουν ασυντήρητοι και καταστρέφονται, και οι δεύτεροι είναι είδος προς αναζήτηση. Θεαματικότητα 3-4%.

-Οι διοικήσεις Ξοδεύουν εκατ. ευρώ σε ιδιώτες, που μυρίστηκαν «ψοφίμι» και γέμισαν την Ελλάδα, με τεχνικά συνεργεία-πολυκάμερα, και μονοκάμερα αυτοκίνητα. Δορυφορικά πιάτα για απευθείας συνδέσεις. Κονσόλες, κάμερες και ό,τι άλλο χρειάζεται μια τηλεοπτική κάλυψη. Ακόμα και ο πρωθυπουργός (πρωτοφανές) σε όλες του τις μετακινήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, έχει προσωπικό ιδιωτικό συνεργείο 3 ατόμων.

Το περίεργο σε όλη την Ιστορία είναι ότι η ΝΕΡΙΤ ξοδεύει τα αποθεματικά της πρώην ΕΡΤ, που διαχειρίζεται η κα Αφροδίτη Γουγά τα οποία και δίνει στον Πέτρο Μάη-πρόεδρο δ/νοντα σύμβουλο. Αυτός υπογράφει αφειδώς, δικά του είναι; Τα μοιράζει σε παρωχημένες εκπομπές και σε κοράκια που μια ζωή αρμέγουν την ΕΡΤ. Όσες διοικήσεις και αν άλλαξαν, αυτοί είχαν τον τρόπο να αρμέγουν την αγελάδα. «Αλάτια, στέκια, «προσωπικά» δεδομένα» και πολλά άλλα, ας μην εκθέτουμε κόσμο. Κοινώς ρουσφέτια!!!

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην επαρχία της «Μπανανίας», το Ραδιομέγαρο της «Αγίας»,και η νέα διοίκηση, που διορίστηκε παράνομα, από τον κ. Πρύτανη(σύντομα κατατίθεται στη βουλή ερώτηση για το θέμα από βουλευτές) αγνοεί τα πάντα και συνεχίζει την εξυγίανση, παρά την παρέμβαση της δικαιοσύνη. Εξηγήσεις ζητάει και ο συνήγορος του πολίτη για καταγγελίες υποψηφίων, περί παραβίασης των όρων της προκήρυξης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν επαληθευτούν-πολλοί το θεωρούν σίγουρο-ο διαγωνισμός ακυρώνεται.

Η επιλογή των υποψηφίων, παρά τα δημοσιεύματα για παραβίαση κανόνων, αξιολογητές, βαθμολογητές , που κινούνται στο σκοτάδι συνεχίζεται κανονικά, με προσκλήσεις για συνεντεύξεις που είναι και το τελευταίο στάδιο. Την Τετάρτη αρχίζει η εξέταση των σκηνοθετών με συνεντεύξεις. Ρε καλόπαιδα της διοίκησης δώστε κανά όνομα στη δημοσιότητα να δούμε έχουν καμιά σχέση με τηλεοπτική σκηνοθεσία; Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε, με πόσες κάμερες έχουν δουλέψει. 1-5-10-15-30;

Πάντως αν είναι καλοί στη δουλειά τους οι εξεταστές δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά τις συνεντεύξεις. Μεγάλο κόμμα ζητάει σκηνοθέτη/ες για να αναλάβει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Αν το επιθυμούν εγώ είμαι διατεθειμένος να μεσολαβήσω να πάρουν τη δουλειά αφού πρώτα δοκιμαστούν στην πράξη. «Άγιε Πέτρο», το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα, έστω προσωρινά και παράνομα. Θα σε ακολουθεί μια ζωή. Κάνε κάτι, για να αποδείξεις ότι δεν είσαι… «Ελέφαντας»; Δώσε τα ονόματα, τι φοβάσαι; Διαρροές των θεμάτων;….!

Πέρα όμως από καλαμπούρια και την πλάκα, τα αποθέματα της ΕΡΤ τελειώνουν. Και εάν δεν βρεθεί λύση, μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ θα μπει λουκέτο στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ. Αν αυτός ήταν ο σκοπός της συγκυβέρνησης Σαμαρά, ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Αντώνη Μπράβο! Κατάφερες ένα ανύπαρκτο θέμα όχι απλά να το κάνεις μείζον, αλλά να διατηρείται στην επικαιρότητα 17 ολόκληρους μήνες και πάει λέγοντας. Και όχι μόνο αυτό. Τηλεόραση δεν υπάρχει, και εσύ έμεινες με τη «ρετσινιά» που σου φόρτωσαν οι συνεργάτες σου. Θα μου πεις η μοναδική είναι;

Άντε γεια!

Comments are closed.