Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια προκάλεσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν από τις επτά στην πορεία για το Πολυτεχνείο, στην περιοχή του Χίλτον, ενώ οι αστυνομικοί εκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης και χημικών.

Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Στην πορεία πήραν μέρος περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ πριν από την έναρξή της, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε περίπου σαράντα «προληπτικές» προσαγωγές.

Η αστυνόμευση είναι περισσότερο εμφανής σε σχέση με άλλες χρονιές, με ομάδες πέντε ως δέκα ενστόλων να βρίσκονται ανά 100 με 200 μέτρα στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο, συν ζεύγη που περιπολούν.

Το ρεύμα της οδού Πατησίων προς Πατήσια μπροστά από το Πολυτεχνείο είναι κλειστό, ενώ το αντίθετο κινείται.

Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ έχουν παραταχθεί στην Γ’ Σεπτεμβρίου από Μάρνη μέχρι Πλατεία Λαυρίου, ενώ πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί εντός και εκτός του Πολυτεχνείου.

Κλουβες, καθώς και ένστολοι βρίσκονται, επίσης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παλιά Βουλή, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα.

Οι δρόμοι του κέντρου που περικλείονται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ακόμη, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι, έπειτα από εντολή της ΕΛΑΣ.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.