Τα…έψαλε ο Κικίλιας σε αξιωματικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαϊας (βίντεο)

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δεν βρέθηκαν για να συναντηθούν μαζί του μάχιμοι αστυνομικοί, αλλά αξιωματικοί, εξέφρασε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Πάτρας, λέγοντας: «Εγώ ήρθα κυρίως για να δω αυτά τα παιδιά, τα οποία βγαίνουν στους δρόμους, περιπολούν, αστυνομεύουν…Τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα… Αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή όλων μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, αναπτύχθηκαν τα θέματα ασφάλειας και οι επιχειρησιακές δράσεις, που εφαρμόζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

«Στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας επιτελείται ένα σημαντικό έργο, με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, αλλά και με σχεδιασμό και στοχευμένες δράσεις». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν μόνο λύσεις» και, όπως συμπλήρωσε, «μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη προς την κατεύθυνση αυτή, με σχεδιασμό, με διαρκή εγρήγορση, αλλά και με πίστη και αφοσίωση».

Πριν από την συνάντηση με τους αξιωματικούς, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την δυσφορία του γιατί δεν ήσαν παρόντες κατώτεροι σε βαθμό αστυνομικοί:

«Όταν τους ξαναμαζέψεις τον κόσμο που σου είπα, εγώ δεν ήρθα μόνο για τους αξιωματικούς και τους σέβομαι και τους τιμώ, ήρθα για τα παιδιά εδώ, στο είπα από το τηλέφωνο, ερχόμενος κάτω, όταν μαζέψεις τα παιδιά λοιπόν για τα οποία ήρθα εδώ πέρα θα ξανάρθω να τους μιλήσω», είπε σε έντονο ύφος σε ταξίαρχο της αστυνομίας.

Αργότερα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός υπογράμμισε ότι τρέφει σεβασμό προς τους αξιωματικούς και την ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά όπως πρόσθεσε «δεν είμαστε πατρίκιοι και πληβείοι».

«Τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα. Όλοι οι ένστολοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί. Η ελληνική κοινωνία και η κοινωνία της Αχαΐας πρέπει να ξέρουν, ότι τα παιδιά αυτά ορκίστηκαν σε κάτι, βάζουν το πρωί τη στολή, πάνε στη δουλειά τους και δεν είναι σίγουροι ότι το βράδυ θα γυρίσουν στο σπίτι τους. Γι αυτό αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή όλων μας. Εγώ ήρθα κυρίως για να δω αυτά τα παιδιά, τα οποία βγαίνουν στους δρόμους, περιπολούν, αστυνομεύουν» τόνισε.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με εκπροσώπους των αστυνομικών ενώσεων και άκουσε τα εργασιακά ζητήματα, που του ετέθησαν.

Στην συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε την πυροσβεστική διεύθυνση Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με την περιφερειακή και τοπική ηγεσία του Σώματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι την φετινή χρονιά περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό οι καμένες δασικές εκτάσεις.

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε επίσης με τους εκπρόσωπους των τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων των πυροσβεστών, οι οποίοι συζήτησαν μαζί του για τις συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και για θέματα πυροπροστασίας της περιοχής.

Το Ποτάμι: «Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Κικίλιας για την συμπεριφορά του»
[Ο κ. Κικίλιας οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για τη συμπεριφορά του» τονίζει ο Παύλος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξευτελίσει τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών μπροστά στις κάμερες επειδή δεν του είχαν μαζέψει “τα παιδιά” για να τους μιλήσει».

«Παιδιά» που όπως εξηγεί ο κ. Ελευθεριάδης, στην…διάλεκτο του υπουργού, είναι οι αστυνομικοί που ήταν ακροβολισμένοι στην πόλη για την προστασία του.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.