Σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ

Νίκος Τσούκαλης

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη

Στις παρατυπίες στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.  αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Τσούκαλη, στην οποία θα κληθεί να απαντήσει αύριο στη Βουλή η αρμόδια Υπουργός της Κυβέρνησης. Ο βουλευτής με σειρά Ερωτήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν αναπάντητες, είχε εκφράσει τις εύλογες ανησυχίες για τις συνθήκες διενέργειας του διαγωνισμού πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ A.E  αλλά και για το διαφανή, αντικειμενικό και ποιοτικό χαρακτήρα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Υπενθυμίζουμε ότι :

–          Με πρόσφατη τροπολογία η Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό στην ουσία παραδέχθηκε τα προβλήματα στον εν λόγω διαγωνισμό αλλά και σε όλη τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., αφού επέκτεινε το χρόνο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015.

–          για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά και για άλλες καταγγελίες σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε., βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

–          Ο Συνήγορος του Πολίτη, ύστερα από μελέτη των εγγράφων και των αναφορών που προσκόμισαν ενδιαφερόμενοι, σε έγγραφό του προς τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. επεσήμανε ότι τα ζητήματα που έθεσαν οι συντάκτες των αναφορών, που είναι και υποψήφιοι του διαγωνισμού, συνιστούν πράγματι αλλοίωση των όρων της προκήρυξης, καταλήγουν σε παραβίαση ουσιωδών όρων της προκήρυξης και καθιστούν τη διαδικασία επιλογής ακυρωτέα σε περίπτωση δικαστικής αμφισβήτησής της.

Comments are closed.