Ενταση στην πορεία αλληλεγγύης για τον Ρωμανό

Σκηνικό μάχης πήγε να στηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της πορείας των περίπου 1.000 ατόμων, κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, ύστερα από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό, έξω από το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς». Ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να κινηθεί προς το νοσοκομείο Σωτηρία, ωστόσο εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Ενταση στην πορεία αλληλεγγύης για τον Ρωμανό

Οι διαμαρτυρόμενοι, νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κλειστή κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», όπου παρέμειναν για περίπου δύο ώρες, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

Αφού φώναξαν συνθήματα με κεντρικό το «Λευτεριά στον Νίκο Ρωμανό», αποχώρησαν, βγήκαν στην οδό Μεσογείων και ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, σε αντίστοιχη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 30 προσαγωγές. Η ομάδα των συγκεντρωμένων – κυρίως φοιτητές και νεαροί – επιχείρησε να επιδόσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των εκπαιδευτικών αδειών του Ρωμανού.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας η οποία επιβλήθηκε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού έδωσε τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να προσάγουν 30 άτομα.

Αντίστοιχη συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Αρκετοί έφτασαν έξω από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Ρωμανός, όπου επικράτησε ένταση, όταν οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν να περάσουν την πόρτα του δωματίου για να επιδώσουν στον απεργό πείνας ένα ψήφισμα συμπαράστασης.

Το ψήφισμα δόθηκε τελικώς στην υπεύθυνη της κλινικής, η οποία το παρέδωσε στα χέρια του απεργού πείνας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.