Ρωμανός: Πολύ κοντά στο θάνατο ο γιος μου

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρα, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ρωμανός: Πολύ κοντά στο θάνατο ο γιος μου

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ.Γιώργος Ρωμανός, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ωστόσο δεν βρέθηκε προς το παρόν κάποια λύση.

«Δεν έχω πάρει μία λύση, δεν βρέθηκε μία λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν σύντομα και εύχομαι να βρεθεί λύση», τόνισε.

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης, μιλώ ως πατέρας αυτή τη στιγμή, να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση», πρόσθεσε.

«το παιδί μου θα συνεχίσει (την απεργία πείνας). Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει το δίκιο», σημείωσε ο κ.Ρωμανός.

Σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του γιου του, απάντησε: Είναι σε πολύ κρίσιμη φάση, και όπως περνούν οι μέρες αυξάνει η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυβέρνηση. Ευχαριστώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανό σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.