Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας βραβεύεται στο Φεστιβάλ PRIMED

 

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας βραβεύεται στο Φεστιβάλ PRIMED

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας του Γιώργου Αυγερόπουλου διακρίθηκε με το Βραβείο Μεσογειακού Ρεπορτάζ στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ PriMed στη Μασσαλία!

Φέτος, το φεστιβάλ PriMed (8-13 Δεκεμβρίου 2014) δέχθηκε 543 υποψηφιότητες από 39 χώρες. Οι κριτικές επιτροπές του φεστιβάλ επέλεξαν 29 ταινίες από 19 χώρες για τις κατηγορίες του Διαγωνιστικού.

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας έλαβε το Βραβείο Μεσογειακού Ρεπορτάζ (Prix du Reportage Méditerranéen), βραβείο που προορίζεται για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία Current Affairs, το καλύτερο ντοκιμαντέρ έρευνας που διεισδύει στην καρδιά ενός γεγονότος, στο παρελθόν ή στο παρόν, στην περιοχή της Μεσογείου. Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης, Γιώργος Αυγερόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στη Μασσαλία.

Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας έχει προβληθεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και μεταδοθεί από τηλεοπτικά δίκτυα σε 18 χώρες (Αγγλία, Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Νορβηγία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία). Η ταινία είχε διανομή στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Μάιο 2014, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε DVD στην Ελλάδα και σε VOD παγκόσμια.

Comments are closed.