Στην «κατάψυξη» οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας

Στην «κατάψυξη» οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την εξασθένιση των ανέμων. Κλειστή παραμένει μόνο η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Βαθμιαία από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βόρεια, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, και προσοχή χρειάζεται ο παγετός – κυρίως στα κεντρικά και βόρεια – ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από -8 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -6 έως 9 στην Ήπειρο, από -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -3 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 10 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 7 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια, αλλά και προοδευτική βελτίωση του καιρού, αναμένεται στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρό παγετό, αναμένεται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.