Ευ.Βενιζέλος για τον Γιώργο Παπανδρέου: ‘Ελεος!

Ευ.Βενιζέλος για τον Γιώργο Παπανδρέου: 'Ελεος!

Πολλοί νομίζουν ότι το βασικό ζήτημα των εκλογών είναι αν την πρώτη θέση θα την καταλάβει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο κρίσιμο είναι το ερώτημα πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Ευ.Βενιζέλος.

Στο ερώτημα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον Γ.Παπανδρέου, απαντά: «Όπως του αρμόζει ιστορικά, ηθικά, εθνικά, παραταξιακά. Έλεος!»

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι τον τρίτο πόλο μπορεί να τον εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ που έχει τη γνώση, την εμπειρία, έχει δοκιμαστεί σκληρά στις απαιτήσεις που έχει ο ρόλος του εγγυητή της εθνικής σταθερότητας και στρατηγικής.

Για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι όλα είναι ανοιχτά. «Το συνέδριο θα είναι συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος θυμάται τη συνάντηση που είχε το 2011 στο υπόγειο ξενοδοχείου της Πολωνίας με τον Β.Σόιμπλε με θέμα -όπως τότε είχε γραφτεί- την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εξετάστηκε το σενάριο μιας ‘φιλικής’ εξόδου από το ευρώ με χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων και με την εφαρμογή μιας δέσμης χρηματοπιστωτικών περιορισμών, όπως οι περιορισμοί στις αναλήψεις κ.ο.κ. έως ότου ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή.

» Η απάντησή μου ήταν ότι για εμάς αυτό ήταν αδιανόητο και επικίνδυνο, γιατί αφού ζήσαμε την εσωτερική υποτίμηση πρέπει να ζήσουμε αθροιστικά και τη νομισματική ‘εξωτερικη’ υποτίμηση. Με ευρύτερες επιπτώσεις -που ίσως να μη φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού για όλη την Ευρωζώνη.»
Πηγή in.gr

Comments are closed.