” Υποψήφιοι ευκαιρίας…”

Γιάννης Μαμουζέλος

Email του Γιάννη Μαμουζέλου για το Enimerosi24

 

Κάποτε αναφερόμαστε σε “σημαίες ευκαιρίας” για τα καράβια… Τώρα δυστυχώς (μετά από πολλά χρόνια που είχαμε να δούμε τέτοιο τσουνάμι στην πολιτική…) διαπιστώνουμε ότι έχουμε “υποψήφιους ευκαιρίας”! Δεν αναφέρομαι σε όσους αποφάσισαν για πρώτη φορά να αναμιχθούν ενεργά στην πολιτική (από οποιονδήποτε χώρο) και να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με κάποιο Κόμμα.

Εννοώ όλους όσοι είδαν με κάποια αφορμή το “φως το αληθινόν” ή κάποιο …όραμα (κάτι σαν το… εν τούτω νίκα) και αφού αποχώρησαν από τους …κακούς του πρώην Κόμματός τους εντάχθηκαν στους …καλούς ενός νέου, έχοντας περάσει κι από την “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” της ανεξαρτητοποίησης! Αρκετοί και χωρίς καν κι αυτό! Κάποιοι μάλιστα αλλάζουν “πιστεύω” σχεδόν κάθε εξάμηνο ή μόλις προκηρυχθούν εκλογές!

Δυστυχώς τα φαινόμενα είναι πολλά κι αγγίζουν πολλά Κόμματα… Είναι όμως ένα ακόμη στοιχεία για να προσπαθήσουν οι πολίτες ν’ ανοίξουν τα μάτια τους και κυρίως τη σκέψη τους… Όταν θα πρέπει να αποφασίσουν ποιους να τιμήσουν με το σταυρό προτίμησης με σκοπό να τους στείλουν στη Βουλή ή -έστω- να δείξουν στο πρόσωπό τους μια γενικότερη εκτίμηση…

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό και στη λειτουργία των Κομμάτων, αν θέλουμε να προσθέσουμε πόντους στην ατομική μας πολιτική ωριμότητα και ευθύνη ένας δρόμος υπάρχει: Να μην επιβραβευθεί με σταυρό προτίμησης κανείς “υποψήφιος ευκαιρίας”! Για να υπάρξει αντίσταση κι ανάσχεση σε αυτό το σάπιο ¨φρούτο”, που δεν στηρίζεται (πλην λίγων εξαιρέσεων” σε κάποια αναθεώρηση ή αναπροσδιορισμό κάποιων πολιτικών ή ιδεολογικών κατευθύνσεων αλλά στην πολιτική θεσηθηρία! Τουτέστιν βουλευτής νά’ μαι κι όπου νά ‘ναι ή έστω υποψήφιος όπως νά ‘ναι , μήπως βολευτούμε αργότερα…

ΥΓ Κάπως έτσι σκέφτομαι προσωπικά και για τους “κληρονομικώ δικαίω” υποψήφιους από “τζάκια” ή “φαμίλιες” που χωρίς ίσως να έχουν προλάβει να δουλέψουν ή να προσφέρουν κάπου κάτι θεωρούν ιερό χρέος να …σώσουν την πατρίδα!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

Comments are closed.