Εκτάκτως συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ μέσα στο ραδιομέγαρο μετά την είσοδο των ΜΑΤ!

Κλάμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ)!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

 

Πριν από λίγο πέρασαν την κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετ΄εμποδίων αφού οι φύλακες έδειξαν δυσφορία και προβληματισμό εάν θα έπρεπε να τους επιτρέψουν να περάσουν. Στη συνέχεια τα μέλη, αφού άνοιξαν τις μπάρες, όλοι μαζί σε πλήρη απαρτία-μέσα σε βαθιά συγκινησιακή φόρτιση-ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, στα γραφεία τους, το φυσικό τους χώρο που διατηρούν εδώ και 40 χρόνια. Είναι η πρώτη επίσημη συνεδρίαση εντός του Ραδιομεγάρου μετά την είσοδο των ΜΑΤ της 7ης Νοεμβρίου του 2013 και τη βίαιη αποβολή όλων των εργαζομένων-απολυμένων.

Όλοι θα θυμούνται τις περίφημες «χειροπέδες» που πέρασαν στην κεντρική είσοδο του κτηρίου προκαλώντας τη θυμηδία στο πανελλήνιο. Έκτοτε η είσοδος παρέμενε κλειστή, ενώ υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Η πύλη άνοιξε τις γιορτές των Χριστουγέννων σε μια κίνηση καλής θέλησης από το διορισμένο πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Μάη.

Να σημειώσουμε ότι η αποπομπή από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, της καφετέριας και του κυλικείου την οποία οι διορισμένες διοικήσεις του μορφώματος μέσω δικαστικών αποφάσεων ζητούσαν την αναστολή λειτουργίας και απομάκρυνση τους δεν ευδοκίμησε στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συνεδρίαση μέσα στο Ραδιομέγαρο, μετά από 14 μήνες έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ τα μέλη θα εκτιμήσουν την εσωτερική κατάσταση και λειτουργία του μορφώματος, με στόχο να παρθούν σωστές αποφάσεις μετά τις εκλογές και τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην προ τις 11ης Ιουνίου κατάσταση.

Σε νεότερη ανάρτηση μας θα έχουμε πλήρη ενημέρωση για τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις της ΠΟΣΠ-ΕΡΤ.

Comments are closed.