Νεκροί οι εκτελεστές του Charlie Hebdo – Νεκροί ο απαγωγέας και 4 όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

 

Νεκροί είναι οι δύο δράστες του μακελειού στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, ύστερα από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο κτίριο που είχαν ταμπουρωθεί, στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βόρεια του Παρισιού. Νεκρός και ο δράστης της ομηρείας σε εβραϊκό παντοπωλείο σε προάστιο ανατολικά του Παρισιού, στο οποίο πραγματοποίησε επίσης έφοδο η αστυνομία. Τέσσερις από τους ομήρους έπεσαν νεκροί στη διάρκεια της επέμβασης.

Σχεδόν ταυτόχρονα -γύρω στις 6.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας - η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επεμβάσεις στο τυπογραφείο, στην πόλη Νταμαρτέν, όπου είχαν ταμπουρωθεί για έξι ώρες περίπου τα δύο αδέλφια Κουασί, κρατώντας όμηρο μια γυναίκα και στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, σε προάστιο στο ανατολικό Παρίσι, όπου κρατούσε ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες ένας φερόμενος ως συνεργός τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα -γύρω στις 6.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας – η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επεμβάσεις στο τυπογραφείο, στην πόλη Νταμαρτέν, όπου είχαν ταμπουρωθεί για έξι ώρες περίπου τα δύο αδέλφια Κουασί, κρατώντας όμηρο μια γυναίκα και στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, σε προάστιο στο ανατολικό Παρίσι, όπου κρατούσε ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες ένας φερόμενος ως συνεργός τους.

Από τα πυρά των αστυνομικών έπεσαν νεκροί οι Γαλλοαλγερινοί εκτελεστές των σκιτσογράφων της Charlie Hebdo και σώθηκε η όμηρος.

Στη δεύτερη επέμβαση, ωστόσο, σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών ο 32χρονος δράστης, αλλά και τέσσερις όμηροι.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.