Τραγικές συνθήκες για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Αμυγδαλέζα διαπιστώνει ο δήμος Αθηναίων

 

Γιώργος Καμίνης

Στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια, διαβίβασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επιστολή στελεχών του δήμου Αθηναίων, με την οποία επισημαίνονται, οι εξόχως προβληματικές συνθήκες που επικρατούν για τα ασυνόδευτα παιδιά, στο Κέντρο Διοικητικής Κράτησης Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας.

Αφορμή η πρόσφατη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κράτησης, της αντιδημάρχου για το Παιδί, κυρίας Μαρίας Ηλιοπούλου και του προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη, μαζί με τον βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γιώργο Μόσχο.

Ο κ. Καμίνης, μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, ανέφερε ότι, στην επιστολή του προς τον κ. Κικίλια, σημειώνει ότι συμμερίζεται τις επισημάνσεις των στελεχών του δήμου, που χαρακτηρίζουν τραγικές τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας, κυρίως για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει σοβαρά υπόψη του τις σχετικές επισημάνσεις και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Comments are closed.