“ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει αυθαιρεσία, αυτοδικία, ανομία…”

Γιάννης Μαμουζέλος

 

 

email του Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Διάβασα το πολύ προσεκτικά διατυπωμένο ρεπορτάζ του συν. Ν. Νικητέα σχετικά με το σχεδιαζόμενο ή μήπως φανταστικό “ρεσάλτο” κάποιων Συριζαίων του χώρου των ΜΜΕ στη ΝΕΡΙΤ, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει αυτοδυναμία του Κόμματος!

Δεν ξέρω από πού εκπορεύονται και πως διακινούνται τέτοια πράγματα κι αν έχουν δόση αλήθειας ή είναι τρολαρίσματα (κατά την έκφραση της εποχής…), αλλά ό,τι κι αν συμβαίνει είναι αηδιαστικό, ανησυχητικό και φυσικά πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό!
Φυσικά -με τον χαμηλού επιπέδου τρόπο που διεξάγεται ένας πολιτικός αγώνας- δεν αποκλείεται κάποιοι ευφάνταστοι ή φαντασιόπληκτοι μέσα ή έξω από τη σημερινή ΝΕΡΙΤ (κάτι σαν δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως συχνά λέω…) να φτιάχνουν σενάρια, με προφανείς σκοπούς και στόχους…

Στη φαιδρή και θολή όμως εποχή που βιώνουμε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποιοι “ακραίοι ή φανατικοί ή εμπαθείς ή και καιροσκόποι…” να έχουν κάνει τέτοιες σκέψεις με την ελπίδα να πάρουν εύσημα …αριστερίστικου ακτιβισμού κι αντάρτικου!
Οι υπόλοιποι όμως οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι, ψύχραιμοι και σοβαροί. Τί αλήθεια θα στοχεύουν όσοι κάνουν , ας υποθέσουμε, “ντου” στο ραδιομέγαρο; Να πάρουν τη διοίκηση του φορέα ή των καναλιών στα χέρια τους; Να φτιάξουν ακαριαία άλλο πρόγραμμα με άλλους συντελεστές και τεχνικούς ή να ανακοινώσουν κάποιο μανιφέστο;

Γιατί να “επανιδρύσουν” την ΕΡΤ ή να την “αναβιώσουν” με επαναστατικό ρεσάλτο μάλλον αδύνατο μοιάζει…

Καλό πάντως θα είναι να σκέφτονται όλοι (όσοι φαντάζονται ή ονειρεύονται…) τέτοιες λύσεις, ότι οποιαδήποτε ενέργεια δείχνει αυθαιρεσία, αυτοδικία, καταπάτηση κάθε έννοιας εργατικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πάνω απ’ όλα είναι παράνομη και φασιστική!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την κυβέρνηση ή την αυτοδυναμία μέσα από νόμιμες, δημοκρατικές εκλογές και όχι με επανάσταση, που όταν επικρατεί “δημιουργεί δίκαιο”! Επομένως το όποιο δίκιο πνίγει απολυμένους ή μη της πρώην ΕΡΤ δεν μπορεί να αποκατασταθεί με βίαιη κατάληψη και φυσικά δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί πολιτικά ή νομικά!

Κάνουν λοιπόν κακό στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι σκέπτονται (αν συμβαίνει αυτό) τέτοιες μεθοδεύσεις, νομίζοντας ότι έτσι θα κρεμάσουν bandiera rossa στην ΕΡΤ ή οπουδήποτε αλλού. Γιατί πιστεύω ότι δεν επιδιώκουμε την διακυβέρνηση της χώρας (με ή χωρίς αυτοδυναμία) με ανομία και διαταγές κάποιου κογκλάβιου…

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί -όταν σχηματίσει Κυβέρνηση- να μελετήσει αν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή προεδρικό διάταγμα να δημιουργήσει το νέο μοντέλο δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Και να τον λειτουργήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις πολιτικές επιλογές του… Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα του παραλογισμού και ελπίζω ότι στο Κόμμα μας υπάρχουν ακόμη σοβαροί και εχέφρονες από το χώρο των ΜΜΕ, παλαιότεροι και νεότεροι, εργαζόμενοι ή μη.

Ευχαριστώ πολύ
Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος -Συγγραφέας
Μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων ΜΜΕ  

Comments are closed.