Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ξεψύχησε – Ο ΕΝΦΙΑ κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

 

 

Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ξεψύχησε – Ο ΕΝΦΙΑ κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

Επικοινωνιακά η ΝΔ ηττήθηκε κατά τα κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ξεψύχησε πριν προλάβει να τερματίσει η προεκλογική περίοδος και η καθημερινή ατζέντα ορίζεται από την Κουμουνδούρου, ακολουθώντας ασθμαίνοντας η Συγγρού με ανακοινώσεις που δεν έχουν καμία απήχηση στην κοινή γνώμη.

Κορυφαίο παράδειγμα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που ευφυώς έριξε στην προεκλογική αρένα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνοντας να μονοπωλήσει τη συζήτηση… Αφού ως γνωστόν η φορολόγηση των ακινήτων αφορά περισσότερους από το 70% του εκλογικού σώματος, ενώ η οποιαδήποτε επιβολή φόρου στα ακίνητα είναι άκρως μισητή, τόσο για τους συντηρητικούς όσο και τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους! Τεράστιο «μάθημα» το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που προφανώς δεν διδάχθηκε η ΝΔ και κόστισε τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ!

Η ΝΔ σε αντίθεση με τις εκλογές του 2012, δεν κατάφερε να συμπυκνώσει το εκλογικό διακύβευμα σε ένα – προφανώς εκβιαστικό, αλλά υπαρκτό δίλημμα. Η επίκληση του φόβου ξεφτίζει και κουράζει, ενώ η ευρωπαϊκή προοπτική έχει πάψει προ πολλού να είναι μονοπώλιό της… Ακόμη και από τα τηλεοπτικά σποτάκια όμως, αλλά και από το σύνολο της διαφημιστικής της καμπάνιας, απουσιάζει η αισιοδοξία, το χρώμα και φυσικά το μήνυμα που θα «μιλήσει» ή θα αγγίξει τους πολίτες.

Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ξεψύχησε – Ο ΕΝΦΙΑ κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

Η εικόνα μιλάει από μόνη της: ένας πρωθυπουργός προβληματισμένος ανάμεσα σε μια ρημαγμένη ελληνική οικογένεια, μέσα στο γκρίζο και τη μιζέρια… που δύσκολα πείθει ότι την ενδιαφέρει αυτό που έρχεται και όχι αυτό που ζει!

Comments are closed.