Σαμαράς: Κινδυνεύουμε να βρέχει ανάπτυξη και να κρατάμε ομπρέλα

Τον κίνδυνο να μην μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει «μερίδιο» στο αναπτυξιακό πακέτο του Μάριο Ντράγκι επεσήμανε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Κινδυνεύουμε να βρέχει ανάπτυξη και να κρατάμε ομπρέλα

«Ερχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα», εξήγησε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Οπως χαρακτηριστικά «μπορεί την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά εμείς να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως, ενώ η ΕΚΤ προειδοποίησε την Ελλάδα πως δεν θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση αν δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση με την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει πως δεν δέχεται καν την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα στήριξης, και θέλει να αρχίσει τις επαφές με τους δανειστές από το μηδέν, οδηγώντας τη χώρα μακριά από την «κοσμογονία» της ΕΚΤ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «πανηγύριζαν χθες και προφανώς δεν είχαν διαβάσει ότι για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Εκεί είναι όλη η ουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το έλαβε υπ’ όψιν του».

«Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη. Χρειάζεται σοβαρότητα», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για μία «κοσμογονική εξέλιξη που η Ευρώπη μας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουμε και να φύγουμε από την ασφυξία».

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε: «Οταν λέει κάποιος ‘δεν πληρώνω χρέη και τόκους, θα τυπώσω χρήμα, θα πάρω λεφτά από μικροκαταθέτες, καλύτερα θάνατος από μία κακή συμφωνία και η επένδυση Cosco να πέσει στο λιμάνι’. Οταν λέει ‘θα βάλω φόρους τέσσερις φορές πάνω στα ακίνητα, θα έχω αστυνομία άοπλη και λιμενικό άοπλο, θα καταργήσω την Frontex και θα δώσω μαζικές ιθαγένειες’», είναι υποχρέωσή μου να τα πω στον κόσμο.

Απευθυνόμενος σε όσους στρέφονται σε μικρότερα κόμματα, είπε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας, πως υπάρχει ποσοστό 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες» εκτίμησε.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.