Η άτακτη, ο νευρικός, η ρεπόρτερ και το μυστικό της επιτυχίας του Βασίλη Λεβέντη

 

Παρουσιαστές 2015

Ο εκλογικός μαραθώνιος των καναλιών

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις των τηλεθεατών και τη σειρά που τερμάτισαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατά τη χθεσινή μαραθώνια κάλυψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, όλοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη.

Επιπλέον, όλοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν για κάποιο λόγο:

–         Ο ΑΝΤ1 επειδή αθέτησε τη συμφωνία με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς και μετέδωσε νωρίτερα το Exit poll! Μάλιστα στο δεύτερο κύμα που είχε – επίσης, συμφωνηθεί να μεταδοθεί στις 8:30 μμ, ο ΑΝΤ1 παραβίασε ξανά τη συμφωνία και η άτακτη Μαρία Χούκλη εν είδει χαριτωμενιάς το παραδέχθηκε στον «αέρα»! Κατά τα άλλα ο σταθμός είχε μια εξαιρετική εμφάνιση – πολύ καλύτερη από αντίστοιχες βραδιές στο παρελθόν, με «νεύρο» που συντηρούσε το ενδιαφέρον.

–         Στο STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου που πλαισιωνόταν από τη Μάρα Ζαχαρέα και την Πόπη Τσαπανίδου, ακολούθησε πιστά τη συνταγή που στον παρελθόν τον έχει οδηγήσει σε πρωτιές… Και βασικό συστατικό της – προφανώς, είναι η ένταση. Αφού εχθές ο οικοδεσπότης, είχε τρία έντονα φραστικά επεισόδια: με τον Κώστα Αρβανίτη λέγοντας του ότι μιλάει ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως δημοσιογράφος. Με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα όταν διαμαρτυρήθηκε για τη μετάδοση ηχητικού με δηλώσεις Νίκου Μιχαλολιάκου. Και όταν επέπληξε την υποψήφια των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου λέγοντάς της «Κοιτάτε την κάμερα σαν να είστε η Αλίκη Βουγιουκλάκη»! Επίσης, η μετάδοση του STAR ξεχώρισε – όπως και η προηγούμενη στις ευρωεκλογές, διότι με την καθοδήγηση του Νίκου Χατζηνικολάου στα πάνελ, εκφράζονται θέσεις και απόψεις που δεν ακούγονται σε άλλα κανάλια.

–         Ο ΣΚΑΙ αν και καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες και προς τη σωστή κατεύθυνση, λόγω ανταγωνισμού δεν καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή των τηλεθεατών. Επιπλέον στους καλεσμένους που είναι το δυνατό χαρτί κάθε καναλιού σε τέτοιες μεταδόσεις, υστερεί… Αφού τα «πρώτα» ονόματα εμφανίζονται στο Φάληρο μετά τις 10:30 το βράδυ που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα η μετάδοσή του να γίνεται ελκυστική αργά τη νύχτα! Παρόλα αυτά ο ΣΚΑΙ ξεχώρισε, διότι έφτιαξε το καλύτερο τρέιλερ για να διαφημίσει την εκλογική του βραδιά! Αλλά και για το μερίδιο στην επιτυχία της «Ένωσης Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη που φιλοξενήθηκε προεκλογικά στην απογευματινή εκπομπή του καναλιού!

–         Το MEGA με τη νέα του ομάδα και την Όλγα Τρέμη στη παρουσίαση επιβεβαίωσε την παράδοση και το κύρος του… Ξεχώρισε όμως, για το ρεπορτάζ του από όλα τα κέντρα των εξελίξεων! Είχε το πληρέστερο ρεπορτάζ και το ταχύτερο: Από το τηλεφώνημα Σαμαρά στον Τσίπρα και τα συγχαρητήρια Αβραμόπουλου, μέχρι την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπουργεία και ονόματα. Μάλιστα εκτός από τους διαπιστευμένους ρεπόρτερ του καναλιού, με ειδήσεις τροφοδοτούσαν τη συζήτηση στο στούντιο, τόσο η Όλγα Τρέμη όσο και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Επίσης, ξεχώρισε γιατί έδωσε χώρο και χρόνο στο ελληνικό Διαδίκτυο. Έδειξε στους τηλεθεατές πώς υποδέχθηκαν την είδηση της νίκης του Αλέξη Τσίπρα τα περισσότερα sites. Τέλος, η συνύπαρξη του Γιάννη Πρετεντέρη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κύλησε ομαλά, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και ελεγχόμενες κορυφώσεις, απαραίτητες για τη… γεύση!

–         Ο ALPHA ακολούθησε το επιτυχημένο μοντέλο των ευρωεκλογών με τον Αντώνη Σρόιτερ και την Έλλη Στάη… Διανθισμένο αυτή τη φορά με περισσότερη χρήση της τεχνολογίας, με έξυπνες ιδέες προβάλλοντας αποτελέσματα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και κυρίως ενσωματώνοντας στην ενημερωτική του λογική ψυχαγωγικά «διαλλείματα», με τον Τζίμη Πανούση και την «Ελληνοφρένεια». Τέλος ξεχώρισε επειδή φιλοξένησε τη Γιάννα Αγγελοπούλου που τείνει να γίνει παράδοση για το σταθμό, η εμφάνισή της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Comments are closed.