Η ΕΡΤ της επόμενης μέρας

ΕΡΤ

Μια πραγματικά προωθημένη πρόταση, η οποία ενσωματώνει οργανικά την αυτοδιαχειριστική εμπειρία 20 μηνών, κατέθεσαν οι Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όχι μόνο εν όψει της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και προκειμένου να συμβάλουν ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο για μια νέα και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση. Η πρόταση των Εργαζομένων της ΕΡΤ είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, δημοκρατικά και οριζόντια οργανωμένης, με τον πρώτο λόγο στις Εργασιακές Συνελεύσεις και τις Επιτροπές Προγράμματος. Ίσως γι’ αυτό άλλωστε έφτασε να χαρακτηριστεί από ορισμένους «πρόταση νόμου».

Η πρόταση είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ και δημιουργικής σύνθεσης των προτάσεων που ακούστηκαν, τόσο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο 2014 όσο και στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την πρόταση, η νέα ΕΡΤ θα διοικείται από το Συμβούλιο Συντονισμού, στο οποίο θα συμμετέχουν και τέσσερις εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, από τις ειδικότητες των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και καλλιτεχνικού προσωπικού. Θα ορίζεται από το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος, με βάση τα τυπικά προσόντα, την εμπειρία στη ραδιοτηλεόραση και την κοινωνική προσφορά και δράση των υποψηφίων. Είναι ανάλογο του σημερινού Δ.Σ.

Για τη συνέχεια εδώ

Comments are closed.