Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή (εικόνες)

 

Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή

 

Γιορτή Γαλανόλευκου Φάρου – Βραβεία Εθνικής με λάμψη και ομορφιά στα Χανιά

Τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής γιορτής του Γαλανόλευκου Φάρου επισκέφθηκαν το πρωί στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αφού υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους, ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον Πρόεδρο Νίκο Φλέκκα και τα μέλη του Συλλόγου. Ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ επέλεξε τα Χανιά για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, ανταποκρινόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών να παρευρεθεί στη γιορτή της Εθνικής. Ο κ. Γκιρτζίκης ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής γιορτής «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ» που διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της χοροεσπερίδας του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ.

Ο Γιάννης Γκούμας ένας εκ των 23 ηρώων της Εθνικής του EURO2004 και νυν προπονητής της Εθνικής Νέων, οι παλαίμαχοι διεθνείς άσοι Τάσος Μητρόπουλος, Στέλλιος Μανωλάς που τίμησαν επί πολλά έτη τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Γιατρός της Εθνικής επί 16 χρόνια (1998-2014) Ορθοπεδικός Χάρης Χριστόπουλος, το επί 19 χρόνια διακεκριμένο μέλος της Ε.Π.Ο και πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος Dr ΩΡΛ Γιάννης Οικονομίδης, ο πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χ Γιώργος Βούρβαχης και ο χορηγός του Συλλόγου η ΑΜΣΤΕΛ βραβεύτηκαν στην φετινή εκδήλωση.

 

Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή

Δηλώσεις τιμώμενων προσώπων

Γιώργος Γκιρτζίκης Πρόεδρος Ε.Π.Ο για το Μουσείο του Γαλανόλευκου Φάρου: «Είναι μια ωραία έκπληξη για εμένα να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο. Παρακολουθώ την Εθνική ομάδα από την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο, και ως μέλος της ΕΠΟ έζησα μεγάλες στιγμές. Νομίζω πως εδώ στα Χανιά στο ΜΟΥΣΕΙΟ είναι η καρδιά της Εθνικής. Δεν περίμενα να δω τόσο πολλά εκθέματα ,από το 1980 στα τελικά της Ιταλίας, το 1994 στα τελικά του Μουντιάλ στις Η.Π.Α και το 2004 στα τελικά της Πορτογαλίας, τους μεγάλους σταθμούς της Εθνικής μας, και όχι μόνο αφού βλέπω εκθέματα από φιλικά παιχνίδια. Συγχαίρω τα μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου για τη δημιουργία του Μουσείου και με την πρώτη ευκαιρία θα φέρω και εγώ ένα αναμνηστικό»

Για το νέο προπονητή: «Ζήτησα από τον Γιώργο Καραγκούνη να μου παραδώσει πρόσθετα στοιχεία για τους υποψήφιους προπονητές οι οποίοι μπορεί να είναι και πέραν αυτών που γράφτηκαν στον Τύπο Παράλληλα του ζήτησα να συμπεριλάβει και το οικονομικό σκέλος κάθε μιας υποψηφιότητας, ώστε μετά από δέκα ημέρες ευελπιστώ στις 10- 11Φεβρουαρίου να λάβουμε την απόφαση για το νέο προπονητή».

Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που θα γίνουν: «Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από τα πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι στη ΓΣ της Ομοσπονδίας θα λάβουμε αποφάσεις με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε λιγότερες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Δεν ξέρω αν θα κάτω από 14 καθώς περιμένομε τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων, και μετά θα αποφασίσουμε στη Γενική Συνέλευση».

Για τη διαιτησία: «Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν την κριτική πριν δουν αποτελέσματα, αφού πριν δουν καν το διαιτητή ενός αγώνα εκδίδουν ανακοινώσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν οδηγούμαστε πουθενά». Σε ερώτηση αν η αλλαγή του πρόεδρου της ΚΕΔ θα επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής ο κ. Γκιρτζίκης άφησε το θέμα ανοιχτό.

Γιάννης Γκούμας, Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Νέων, για το Μουσείο: «Αισθάνομαι όμορφα εδώ στο χώρο του ΜΟΥΣΕΙΟΥ, γιατί έχω ωραίες αναμνήσεις. Ο Θεός μας ευλόγησε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με την Εθνική. Συγχαρητήρια στα παιδιά του ΦΑΡΟΥ για τη δημιουργία αυτού του χώρου, και με τη σειρά μου παραδίδω την μπάλα του τελικού του EURO2004 με τις υπογραφές των συμπαικτών μου. Την κρατούσαμε με τη σύζυγο μου Πόπη και τους δυο γιούς μας τόσα χρόνια στο σπίτι και την προσέχαμε σαν τα μάτια μας, αλλά νομίζω πως σε αυτό τον χώρο ταιριάζει απόλυτα. Ποτέ δεν ξεχνώ τη βοήθεια που μας παρείχαν από την εξέδρα τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ ,όπου και αν αγωνιζόμασταν».

Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή

Για το νέο προπονητή της Εθνικής: «Ο Καραγκούνης ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι να κάνει. Πιστεύω να βρεθεί ο κατάλληλος που θα βοηθήσει την ομάδα να προκριθεί. Στην Ουγγαρία μπορούμε να πάρουμε το ποθητό αποτέλεσμα».

Για την θέση του Προπονητή της Νέων: «Σίγουρα είναι καλύτερα να είσαι παίκτης, που έχεις να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου. Η προπονητική είναι κάτι που αγαπώ, γι αυτό δουλεύω σκληρά. Έχουμε μεγάλη ευθύνη καθώς προπονούμε τους παίκτες του αύριο. Πρέπει να τους μάθουμε την ομαδικότητα, να τους εξελίξουμε αγωνιστικά και παράλληλα να τους μπολιάσουμε με το αίσθημα ευθύνης, όταν αγωνίζεσαι με το εθνόσημο».

Γιάννης Οικονομίδης, μέλος Ε.Π.Ο: «Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά του ΓΑΛΑΝΌΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ, καθώς η δημιουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ φανερώνει την αγάπη τους για την Εθνική. Χαίρομαι γιατί ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου βρίσκομαι σε έναν χώρο ο οποίος με τα εκθέματα του κρατά ζωντανή την ιστορία της Εθνικής ομάδας, μιας ιστορίας που οι ποδοσφαιριστές μας με πολύ κόπο έγραψαν και γράφουν με χρυσά γράμματα και παράλληλα αισθάνομαι τυχερός, που συμμετέχω όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την πορεία. Η Εθνική είναι εδώ και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε να ξαναβρεθεί στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Γαλανόλευκος Φάρος ήταν πάντα κοντά στην Εθνική με ήθος, αγάπη και δυνατή φωνή. Χωρίς ακρότητες, χωρίς υβριστικά συνθήματα και αυτό τιμά όλα τα μέλη του».

Πρόεδρος ΕΠΟ: την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουμε για προπονητή

Χάρης Χριστόπουλος, γιατρός Εθνικής επί 16 χρόνια: «Είναι εντυπωσιακό το ΜΟΥΣΕΙΟ. Εξεπλάγην με τα εκθέματα, τόσο σε αριθμό. όσο σε σημασία. Είναι ωραίο να βλέπεις όλα αυτά ,γιατί σε ταξιδεύουν σε ωραίες στιγμές, και ζήσαμε πολλές με τους ποδοσφαιριστές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές με όλα τα παιδιά, με όλη την ομάδα. Εύχομαι και στην τωρινή να βρει το δρόμο της. Υπάρχει γιατρειά»!

Τάσος Μητρόπουλος, παλαίμαχος διεθνής άσος: Ο Ράμπο των ελληνικών γηπέδων ξάφνιασε ευχάριστα τους φίλους της Εθνικής ,καθώς επισκεπτόμενος το ΜΟΥΣΕΙΟ παρέδωσε μια φανέλα και μια φόρμα από την ιστορική παρουσία στα γήπεδα της Αμερικής το 1994. Ο Μητρόπουλος παραδίδοντας τη φανέλα που φορούσε με το Νο 10 είπε στον Πρόεδρο Νίκο Φλέκκα πως παραδίδει μια φανέλα παρ ότι τότε όλοι τους αποδοκίμασαν για την πορεία. Ο Μητρόπουλος χαιρέτησε τον Γιάννη Γκούμα ευχόμενος καλή επιτυχία στον προπονητή της Εθνικής ενώ είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη , τον Γιάννη Οικονομίδη και το Χάρη Χριστόπουλο. Σε σχόλιο ενός φιλάθλου περί Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ο Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά «Στην Εθνική ποτέ δεν είχαμε οπαδικά θέματα. Η Εθνική ήταν και πρέπει να είναι υπεράνω όλων».

Στιγμιότυπο από το ΜΟΥΝΤΙΑΛ 94: Ο Μητρόπουλος απαντώντας σε ερώτημα να θυμηθεί ένα περιστατικό από την πορεία του στην Εθνική είπε «Ζήσαμε πολλές έντονες στιγμές. Στο Μουντιάλ της Αμερικής πέραν αυτών που έχουν γραφτεί καις ειπωθεί θυμάμαι ένα στιγμιότυπο με τον Μανωλά που ήμασταν συγκάτοικοι. Ο Στέλλιος τσακώθηκε με τον συγχωρεμένο Αλκέτα και δεν κατέβαινε στο φαγητό με αποτέλεσμα εγώ να γίνω γκαρσόνι, αφού του πήγαινα το φαγητό στο δωμάτιο»!

Στέλλιος Μανωλάς, παλαίμαχος διεθνής άσος, για τον Γαλανόλευκο Φάρο: «Επιτελείτε μεγάλο αθλητικοκοινωνικό έργο το οποίο επηρεάζει θετικά τη νεα γενιά η οποία αγαπά την Εθνική. Όταν σας βλέπω στις εξέδρες όλου του κόσμου με κάνετε και συγκινούμαι γιατί θυμάμαι τις δικές μας στιγμές».

Στιγμιότυπο από το Μουντιάλ 94: Ο Μανωλάς παίρνοντας την πάσα από τον Μητρόπουλο να μοιραστεί ένα περιστατικό με το κοινό είπε, «Ήμουν συγκάτοικος με τον φίλο Τάσο Μητρόπουλο και το βράδυ πριν το κρίσιμο ματς με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο Τάσος είχε τόσο άγχος που όλο το βράδυ βημάτιζε στο δωμάτιο. Με ξύπνησε με άγχος και αγωνία ρωτώντας με αν θα νικήσουμε, αν θα προκριθούμε. Τον καθησύχασα με τα χίλια ζόρια και καταφέραμε να κοιμηθούμε έστω και μια ώρα»!

Τη γιορτή της Εθνικής τίμησε ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης ο οποίος με απόφαση του Συλλόγου τιμήθηκε ως επίτιμος Πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, μετά την ευγενική του χειρονομία πέρυσι, να χορηγήσει την παρουσία του Θρυλικού τρομπετίστα της Εθνικής Τάσου Κωτούλα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το βράδυ στο κέντρο ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ διεξήχθη με επιτυχία η εκδήλωση ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2015, όπου τα τιμώμενα πρόσωπα παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες σε κλίμα συγκίνησης και υπό τον ήχο της τρομπέτας του Τάσου Κωτούλα, ενώ οι 600 και πλέον θαμώνες τραγούδησαν το νέο σύνθημα του ΦΑΡΟΥ «ΟΟΟ στην Ουγγαρία πάμε να φέρουμε διπλό, εεε στη Γαλλία πάμε για τα τελικά».

Στη φετινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου υπήρχε ειδική ενότητα με ειδικές βραβεύσεις για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο. Τιμήθηκαν η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο ΧΑΝΙΑ και η ψυχή της ομάδας γνωστός για την ποδοσφαιρική του προσφορά, πατήρ Καραμουσαδάκης Ιωάννης, η έκπληξη του Κυπέλλου ο Α.Ο ΧΑΝΙΑ με τον πρόεδρο του Νίκο Κατσιγιάννη, ο πρώην πρόεδρος και η ψυχή του ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Στέλλιος Βαρουξάκης, ο Κισσαμικός δια του αντιπροέδρου του Γιώργου Ξηρουχάκη (αντικατέστησε τον Πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και μέλος της Ε.Π.Ο Γιώργος Βούρβαχης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον ανεπανάληπτο Τάσο Κονταρό να προσφέρει απλόχερα κέφι και χαρά με τη μοναδική του ερμηνεία, που με τη συνδρομή του χορευτικού συλλόγου ΛΕΥΚΟΡΕΙΤΕΣ μετέτρεψαν τη γιορτή, σε μια όμορφη γαλανόλευκη βραδιά.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ αισθάνεται την τιμή να ευχαριστήσει τους χορηγούς της χοροεσπερίδας και τους χορηγούς επικοινωνίας για την επιτυχημένη φετινή εκδήλωση ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2015 και δίνει ραντεβού στη Βουδαπέστη για το κρίσιμο παιχνίδι στις 29Μαρτίου με την Ουγγαρία.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους αντιπροέδρους που πήγαν στα Χανιά από όλη την Ελλάδα, ευχαριστεί τον μάνατζερ Σήφη Καλαιτζάκη και την ΣΤΑΡ Πελοπόννησος 2013 Χριστιάνα Καρνέζη , όλους τους εργαζόμενους στο κέντρο ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, και τον φωτογράφο Παύλο Μπούζη για την εθελοντική του προσφορά.

TΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ 2015 παρουσίασαν ο δημοσιογράφος της Δημόσιας τηλεόρασης Δημήτρης Μαλισιώβας και η STAR ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2013 Χριστιάνα Καρνέζη.

Comments are closed.