Κίνδυνος θερμού επεισοδίου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας

 

 

 

 

 

Κίνδυνος θερμού επεισοδίου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας

Η μόνη λύση για Τσίπρα εκλογές τώρα ή να σωπάσουν οι συνιστώσες (για πάντα)

Οι Τούρκοι μόλις είδαν ότι η νέα κυβέρνηση βάλλεται από παντού, συμπεριλαμβανομένων και των βολών που δέχεται από το εσωτερικό της, όπως παραδοσιακά πράττουν… με αποκορύφωμα τα Ίμια, ξεκίνησαν την τακτική των προκλήσεων! Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο με το αίτημα να διχοτομήσουν για δέκα μήνες το Αιγαίο!

Για αυτό λοιπόν το καλαμπούρι πρέπει να τελειώσει τώρα: καλές οι συνιστώσες, οι αριστερές πλατφόρμες και τα άλλα παιδιά, αλλά η χώρα βρίσκεται πλέον σε πραγματικό κίνδυνο, τόσο από τις απαιτήσεις των δανειστών όσο από τους τούρκους! Διότι την ώρα που ο πρωθυπουργός σπαταλά ατελείωτες ώρες για να κάνει πολιτικό μασάζ στη Ραχήλ Μακρή, σε κάτι ηθοποιούς από χαζοκωμωδίες του Χάρη Ρώμα και διάφορους εκπροσώπους κομμουνιστικών και άλλων τάσεων, Βρυξέλες και Βερολίνο δρομολογούν την οικονομική ασφυξία της χώρας και οι τούρκοι αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία.

Έτσι όπως διαμορφώνεται το τοπίο, η λύση των εκλογών μοιάζει αναπόφευκτη, με την προϋπόθεση βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας να καταρτίσει λίστες με υποψήφιους βουλευτές της απολύτου εμπιστοσύνης του και να αφήσει εκτός όλους όσοι διαφωνούν με τη γραμμή που χαράζει: από τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου, μέχρι τον Μητρόπουλο και την Ραχήλ Μακρή. Κατεβαίνει με νέο αφήγημα για τη σχέση της χώρας με τους Ευρωπαίους, σχέδιο εθνικής σωτηρίας και φυσικά σχέδιο για την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την άμυνα της που να μην τον εγκλωβίζει μετεκλογικά. Παίρνει αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και ως απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί τη χώρα σε ασφαλή νερά. Το άλλο σενάριο είναι ο Αλέξης Τσίπρας να μην κερδίσει τις εκλογές και να καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ένας συνασπισμός κομμάτων αποτελούμενος από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλες δυνάμεις.

Πάντως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε ένα 24ωρο ακόμη, δεδομένου ότι έχει ξεφύγει από τα όρια του παραπολιτικού σχολίου και της κριτικής… Πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα που τον περιβάλλει με δυσκολία ελέγχουν την κυβέρνηση και το κόμμα!

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ»

Κίνδυνος θερμού επεισοδίου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας

Comments are closed.