Αναχωρούν για… Πάσχα τα κλιμάκια του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Θυμό των ανθρώπων του ΔΝΤ για τη μικρή πρόοδο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές “ανακάλυψε” το Spiegel στην προγραμματισμένη αναχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από την Ελλάδα λόγω καθολικού Πάσχα – “Προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ”, σχολιάζει το υπ. Οικονομικών

Αναχωρούν για... Πάσχα τα κλιμάκια του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγεται εκτενώς από τα εγχώρια ειδησεογραφικά μέσα, η σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των τεχνικών κλιμακίων φαίνεται πως είναι κακή, με τον εκπρόσωπο της χώρας μας στο Euro-working Group να αποκαλεί «τελείως ανίκανα» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ”.

Σχετικά με τα αποδιδόμενα σχόλια στον εκπρόσωπο της χώρας μας στο Euro-working Group, διαψεύδονται όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel, αφού “ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι  περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)”.

“Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters”.

“Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, θυμίζουμε ότι  υπάρχει και το Πάσχα των Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες”.
Πηγή left.gr

Comments are closed.