Δωρεάν Σεμινάριο Ραδιοφώνου

Δωρεάν Σεμινάριο Ραδιοφώνου

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων αναζητούν 8 συμμετέχοντες για το «Σεμινάριο Ραδιοφώνου» που διοργανώνουν 24-26 Απριλίου 2015, στη Θεσσαλονίκη. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε νέους, 18-30 ετών, που δε διαθέτουν σχετική εμπειρία και ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στη θεματική. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στις τεχνικές του ραδιοφώνου, στη διεξαγωγή ραδιοφωνικών συνεντεύξεων, στους τρόπους επικοινωνίας και επαφής με το κοινό, στο σχεδιασμό και την παραγωγή εκπομπών, στην επιλογή της μουσικής κ.α.

Η κατάρτιση απευθύνεται και στους εθελοντές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του φορέα, οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Ενημέρωσης της U.S.B.. Για το λόγο αυτό και καθώς οι εθελοντές προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων, κρίνεται απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο φορέας διαθέτει διαδικτυακό ραδιόφωνο, «USB Radio- On air» (balkanhotspot.gr), μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία στους εθελοντές αλλά και σε όσους το επιθυμούν να κάνουν τη δική τους εκπομπή.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο, έξοδα διαμονής και διατροφής δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και άτομα εκτός Θεσσαλονίκης, μόνον εφόσον είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδά τους.

Κύριες προϋποθέσεις για όλους τους συμμετέχοντες είναι να μη διαθέτουν προηγούμενη δημοσιογραφική εμπειρία, να ενδιαφέρονται να καταρτιστούν πάνω στο ραδιόφωνο και να δεσμευτούν ότι θα συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις του σεμιναρίου.

Comments are closed.