Σκίτσο με τον Τσίπρα στην πλώρη της μισοβυθισμένης «Ελλάδας»

Στην πλώρη του μισοβυθισμένου καραβιού «Ελλάδα» εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα σκίτσο που δημοσιεύει η εφημερίδα Moscow Times.

Σκίτσο με τον Τσίπρα στην πλώρη της μισοβυθισμένης «Ελλάδας»

Πάνω από το κεφάλι του προβάλουν τρια σωσίβια με τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παραδίπλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει, αμέριμνος, σκι στη θάλασσα. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα».

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία έδειξε δύο πράγματα.

«Πρώτον ότι δεν μπορεί να βασιστεί στον Πούτιν για να τον βοηθήσει, παρά τους παραδοσιακούς, στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Δεύτερον, ο Τσίπρας και η ΕΕ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν για να δοθεί τέλος στην οικονομική και δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας. Μία αποτυχία δεν θα αποκλείσει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημειώνει.

«Ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, επισημαίνει το δημοσίευμα, είναι κάπως αισιόδοξοι ακόμη και για μία τέτοια πιθανότητα, με το επιχείρημα ότι το ευρώ μπορεί να επιβιώσει μετά από ένα Grexit. Πλανώνται. Μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στην αξιοπιστία του ευρώ, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλώ δε μάλλον, θα έχει σοβαρές γεωστρατηγικές συνέπειες. Μία αποδυναμωμένη ΕΕ δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης», τονίζει.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.